GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε αναζήτηση νέων αγορών για τα προϊόντα που πλήττονται

Η αναζήτηση νέων αγορών για τα προϊόντα που πλήττονται από τα ρωσικά αντίμετρα στις κυρώσεις της Ε.Ε. βρέθηκε στο επίκεντρο της σημε...


Η αναζήτηση νέων αγορών για τα προϊόντα που πλήττονται από τα ρωσικά αντίμετρα στις κυρώσεις της Ε.Ε. βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Δ. Κούρκουλα και με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και Εξωτερικών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι παραγωγικών και εξαγωγικών φορέων όπως του ΣΕΒ, των εμπόρων γούνας και των αγροτών της Ημαθίας.
Η Ελλάδα ασκεί «υπεύθυνη εξωτερική πολιτική» και έτσι συμμετέχει στις αποφάσεις, υποστήριξε στη σύσκεψη ο κ. Κούρκουλας, ενώ οι παραγωγοί και εξαγωγείς εξέφρασαν ανησυχίες για τις συνέπειες των μέτρων.
Σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα που εξετάσθηκε αφορούσε την προσπάθεια να «ανοίξουν» αγορές τρίτων χωρών μέσω της αναθεώρησης της δασμολογικής πολιτικής που εφαρμόζουν, έναντι των εισαγωγών από την Ε.Ε. Αυτό μπορεί να διευκολυνθεί και από το γεγονός ότι οι τρίτες χώρες είδαν να διευρύνονται οι δικές τους εξαγωγικές ικανότητες προς τη ρωσική αγορά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Αξιωματούχοι, εξάλλου, του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζουν ότι σε μεγάλο βαθμό θα βρεθούν αγορές υποκατάστασης για τα προϊόντα που εξάγει η Ελλάδα.
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι ροδακινοπαραγωγοί μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών θα έχουν συναντήσεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση