GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι τροφές που βελτιώνουν τη διάθεση

Δεν έχετε όρεξη να κάνετε τίποτα και όλα σας φταίνε; Μήπως να δοκιμάζατε να… φάτε κάτι; Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι με τις κατάλληλ...


Δεν έχετε όρεξη να κάνετε τίποτα και όλα σας φταίνε; Μήπως να δοκιμάζατε να… φάτε κάτι;
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι με τις κατάλληλες τροφές, μπορεί κανείς να αλλάξει τη διάθεσή του και να αρχίσει να νιώθει καλύτερα.
Ακολουθήστε τις συμβουλές του συγγραφέα Gill Paul και της διατροφολόγου Karen Sullivan, και αρχίστε να… τρέφεστε με ευτυχία!
Πρωτεΐνες
Τα αμινοξέα (τα βασικά δομικά στοιχεία των πρωτεΐνων) αποτελούν το «κλειδί» για την ενίσχυση της διάθεσής σας, καθώς βοηθούν στην παραγωγή σεροτονίνης, της ορμόνης που ελέγχει τη διάθεση και την όρεξη.
Ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει από μόνος του σεροτονίνη, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πρέπει να τη λαμβάνει από τη διατροφή του, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.
Καλές πηγές αποτελούν το κρέας και το ψάρι, που περιέχουν υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών, καθώς επίσης τρόφιμα όπως οι φακές, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα φιστίκια. Αυτά περιέχουν ακόμη το αμινοξύ τρυπτοφάνη, το οποίο διευκολύνει τον ύπνο.
Φροντίστε να καταναλώνετε κάποια μορφή πρωτεΐνης σε τουλάχιστον δύο γεύματα ή σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ψάρια
Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται σε ψάρια όπως ο μπακαλιάρος, ο σολομός και η ρέγκα, έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνουν την κακή διάθεση και ρυθμίζουν τη λειτουργία των κυττάρων, βελτιώνοντας τις συνδέσεις των κυττάρων του εγκεφάλου.
Όσο περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά καταναλώνετε, τόσο περισσότερη σεροτονίνη θα παράγει ο οργανισμός σας, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται ανάλογα και η διάθεσή σας.
Δοκιμάστε να φάτε σκουμπρί: μελέτες έχουν δείξει ότι έχει εξαιρετική αντικαταθλιπτική δράση, ενισχύει τα επίπεδα της ενέργειας στον οργανισμό και αποκαθιστά το αίσθημα ηρεμίας και ισορροπίας.
Σύμπλεγμα βιταμινών Β
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για την καλή υγεία του νευρικού συστήματος, καθώς ελέγχουν την παραγωγή και τα επίπεδα των «ορμονών της χαράς» στον εγκέφαλο.
Φάτε πολλές μπανάνες, αβοκάντο, κοτόπουλο, δημητριακά ολικής άλεσης και πράσινα φυλλώδη λαχανικά για να «γεμίσετε» τον οργανισμό σας με καλή διάθεση!
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση