GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι φοβάται ο Α/ΓΕΕΘΑ για την κρίση στην Ουκρανία

Γράφει ο Βετεράνος Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος έδωσε συνέντευξη σε εφημερίδα της Ρουμανίας όπου βρέθηκε για επίσημη επίσκεψη....



Γράφει ο Βετεράνος

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος έδωσε συνέντευξη σε εφημερίδα της Ρουμανίας όπου βρέθηκε για επίσημη επίσκεψη.
Αναφέρθηκε στο γεγονός πως η Ελλάδα ανήκει πλέον σε ένα κλειστό γκρουπ 4 χωρών του Νάτο που δαπανούν πάνω από το 2% του ΑΕΠ της χώρας για αμυντικές δαπάνες, το οποίο επετεύχθη πετυχαίνοντας περισσότερα με λιγότερους πόρους και αξιοποιώντας καλύτερα τα κονδύλια.
Ερωτώμενος για την ατζέντα που θα συζητηθεί στο επόμενο συνέδριο στην Ουαλία, σχετικά με την αμυντική επάρκεια και τον επαναπροσδιορισμό των απαιτούμενων επενδύσεων , ώστε η Νατοϊκή Συμμαχία να μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις, αναφέρθηκε στο γεγονός πως το ΝΑΤΟ εδώ και 65 χρόνια αποτελεί το οχυρό της σταθερότητας σε ένα μεταβαλλόμενο και απρόβλεπτο κόσμο.
Δεδομένου των αλλαγών, όπως και η εμφάνιση νέων απειλών αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που δύναται να εμφανιστούν, όλοι μας πρέπει να διασφαλίσουμε ότι διαθέτουμε τον εξοπλισμό, τα σχέδια και την κατάλληλη εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν , η κάθε χώρα ξεχωριστά αλλά και σε συνεργασία με τους συμμάχους μας , για αυτό πρέπει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες και δεσμεύσεις.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ δήλωσε προβληματισμό για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ουκρανία, τονίζοντας το γεγονός πως η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας αποτελεί από την αρχαιότητα σημείο γεωστρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα.
Επιπλέον τόνισε τη πλήρη υποστήριξη του στο σχέδιο Smart Defence που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ και στο «Pooling and Sharing » σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όπως και στις ευκαιρίες που παρουσιαστούν στην Ελλάδα για πολυεθνική συνεργασία με τα άλλα κράτη-μέλη.

Τελειώνοντας αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου με την ομόλογο του Mircea Dusa και στην απόφασή τους να προεκτείνουν και αναβαθμίσουν την υπάρχουσα συνεργασία των δύο χωρών, με αποτέλεσμα το σύμφωνο που είχε υπογραφεί στην Αθήνα στις 6 Μάιου 2010 να παραμείνει σε ισχύ, όπως και τη σύσταση κοινής επιτροπής Ρουμάνων και Ελλήνων με σκοπό την επεξεργασία ενός προγράμματος βασισμένο στο προαναφερθέν Σύμφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση