GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την επιδότηση δανείων συνεπών επιχειρήσεων εξετάζει η κυβέρνηση

Να επιβραβεύσει τις επιχειρήσεις που με συνέπεια εξυπηρετούν τι δανειακές τους οφειλές εν μέσω κρίσης επιθυμεί η κυβέρνηση και για τ...


Να επιβραβεύσει τις επιχειρήσεις που με συνέπεια εξυπηρετούν τι δανειακές τους οφειλές εν μέσω κρίσης επιθυμεί η κυβέρνηση και για το σκοπό αυτό προτείνει την επιδότηση των υφιστάμενων δανείων τους μέσω του ΕΣΠΑ.
Το θέμα έθεσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ζητώντας τη συνδρομή του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να δοθεί η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αρχικά έχει απορρίψει την πρόταση.
Το σχέδιο επιδότησης επιτοκίου – εάν προχωρήσει – θα αφορά σε περίπου 35.000 επιχειρήσεις που εξυπηρετούν κανονικά τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς τις τράπεζες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης οι επιχειρήσεις αυτές απασχολούν συνολικά 125.000 άτομα και αντιπροσωπεύουν το 4% του ΑΕΠ και το 7% των εξαγωγών της Ελλάδας.
Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Ανάπτυξης αναφερόμενος στο θέμα τόνιζε πως δεν είναι δίκαιο να λαμβάνονται πρόνοιες για επιχειρήσεις που δεν καταβάλουν τις δόσεις τους και έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να μην λαμβάνονται μέτρα για την αρωγή υγιών επιχειρήσεων.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΡΔΟ JACOB ROTHSCHILD ;
    ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΣΤΟΠΑΙΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση