GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακόμη πιο “χαμηλές πτήσεις” για το δηνάριο

Νέα υποχώρηση έναντι του ευρώ, σε ποσοστό 0,1%, σημείωσε το σερβικό δηνάριο, παρά την πώληση από την Κεντρική Τράπεζα της Σερβίας (N...


Νέα υποχώρηση έναντι του ευρώ, σε ποσοστό 0,1%, σημείωσε το σερβικό δηνάριο, παρά την πώληση από την Κεντρική Τράπεζα της Σερβίας (NBS) 10 εκατ. ευρώ στη διατραπεζική αγορά συναλλάγματος. Η επίσημη μέση συναλλαγματική ισοτιμία κατέγραψε νέο ιστορικό χαμηλό, στα 116,9904 δηνάρια προς ένα ευρώ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της NBS, το σερβικό εθνικό νόμισμα αποδυναμώθηκε έναντι του σκληρού νομίσματος κατά 0,7% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 2,5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.
Παράλληλα, η ενδεικτική συναλλαγματική ισοτιμία του δηναρίου έναντι του δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,4%, στα 87,6201 δηνάρια ανά δολάριο. Σε μηνιαίο επίπεδο, το σερβικό νόμισμα αποδυναμώθηκε κατά 2,6% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, ενώ σε ετήσια βάση κατά 2,4%.
Η υψηλότερη συναλλαγματική ισοτιμία για το δηνάριο φέτος καταγράφηκε την 1η Ιανουαρίου, στα 114,6421 δηνάρια για ένα ευρώ.
Από την αρχή του τρέχοντος έτους, η NBS έχει προβεί σε αγορά 200 εκατ. ευρώ και στην πώληση 870 εκατ. ευρώ στη διατραπεζική αγορά συναλλάγματος, προκειμένου να εξομαλύνει τις υπερβολικές καθημερινές διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση