GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυρετός διαβουλεύσεων για την επιλογή των αντιδημάρχων στο δήμο Ρεθύμνου

Καθήκοντα αναλαμβάνουν από την 1η Σεπτεμβρίου οι νέες περιφερειακές και δημοτικές αρχές, με τον περιφερειάρχη Κρήτης και τους ...




Καθήκοντα αναλαμβάνουν από την 1η Σεπτεμβρίου οι νέες περιφερειακές και δημοτικές αρχές, με τον περιφερειάρχη Κρήτης και τους νέους δημάρχους των πέντε δήμων του...
νομού Ρεθύμνου πλέον να εξετάζουν τις λύσεις που έχουν στα χέρια τους για τις θέσεις των αντιδημάρχων και των προέδρων των οργανισμών.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι δήμαρχοι δεν έχουν καταλήξει οριστικά στις επιλογές τους, καθώς αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε συνεχείς διεργασίες με τους συνεργάτες τους για να οριστικοποιήσουν πρόσωπα και αρμοδιότητες. Την ίδια ώρα, προετοιμάζονται οι τελετές ορκωμοσίας που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιπτώσεις μετά τις 20 Αυγούστου, ενώ η πρώτη συνεδρίαση των συμβουλίων, περιφερειακού και δημοτικών, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου με μοναδικό αντικείμενο την εκλογή των νέων οργάνων.

Σήμερα το GOODnet.gr παρουσιάζει τις πληροφορίες από τα «στρατόπεδα» του περιφερειάρχη και των νέων δημάρχων, σε μία προσπάθεια να «αποκρυπτογραφήσει» τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν από την 1η Σεπτεμβρίου.

ΕΞΙ ΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Τη δυνατότητα να χρίσει μέχρι έξι συνεργάτες του ως θεματικούς αντιπεριφερειάρχες έχει πλέον ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Έτσι, παράλληλα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες ανά νομό, θεωρείται δεδομένο ότι ο κ. Αρναουτάκης θα αξιοποιήσει όλες τις θέσεις που του δίνει δικαίωμα ο νόμος, ενώ εξίσου βέβαιο θεωρείται ότι τουλάχιστον ένας περιφερειακός σύμβουλος από κάθε ενότητα θα οριστεί ως αντιπεριφερειάρχης. Αυτήν την περίοδο, ο περιφερειάρχης καλείται να «λύσει το γόρδιο δεσμό» και να επιλέξει μεταξύ των συνεργατών του για το ποιοι θα είναι εκείνοι που θα πάρουν τη θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την ώρα ο κ. Αρναουτάκης δεν έχει κάνει οριστική συζήτηση με κανέναν από την περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, ενώ φέρεται να μην έχει καταλήξει και στο ποιες αρμοδιότητές του θα θελήσει να αποκεντρώσει.

Η ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
Δεν έχει καταλήξει στα πρόσωπα των άμεσων συνεργατών του ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος θεωρεί ότι το πιο σημαντικό δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά το πώς θα γίνει η χωρική επικάλυψη του δήμου Ρεθύμνου και η λειτουργική και οργανωτική διασύνδεση του δημοτικού συστήματος. Αυτό προϋποθέτει σωστό καταμερισμό αρμοδιοτήτων και ευθυνών σε αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους, καλή επικοινωνία του δημοτικού συστήματος με τη διοίκηση και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών και φυσικά διάθεση συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών, αλλά και επίγνωση ότι η πέμπτη χρηματοδοτική περίοδος είναι ίσως η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για έργα μεγάλης κλίμακας.

Ο κ. Μαρινάκης έχει στη διάθεση του έξι θέσεις αντιδημάρχων (οι δύο χωρίς αντιμισθία), τρεις θέσεις προέδρων οργανισμών (ΚΕΔΗΡ, Νομικό Πρόσωπο, Λιμενικό Ταμείο) και τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη σημασία στα ερωτηματολόγια που έχει ήδη δώσει στους συνεργάτες του, κρίνοντας ότι από εκεί θα διαπιστώσει και τη διαθεσιμότητά τους σε χρόνο αλλά και τον τομέα ευθύνης που θα ήθελαν να αναλάβουν.

Σε επίπεδο προσώπων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ.κ. Τάσος Παπαδουράκης και Μαθιός Τσιμπισκάκης έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να αναλάβουν τον προγραμματισμό των έργων, χωρίς αυτό να συνδέεται απαραίτητα και με την κατάληψη μίας θέσης αντιδημάρχου. Επίσης, πολύ υψηλές πιθανότητες να διατηρήσει τις αρμοδιότητες της παιδείας είτε ως αντιδήμαρχος είτε ως εντεταλμένος ο κ. Γιώργος Γεωργαλής, ενώ για τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών ακούγεται το όνομα του κ. Στέλιου Σπανουδάκη.

Στη ΔΕΥΑΡ δεν θεωρείται απίθανη η παραμονή του κ. Άγγελου Μαλά, με τον οποίο έχει πληθύνει τις συνεργασίες του τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μαρινάκης.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα σε ποιες θέσεις θα αξιοποιηθούν οι κ.κ. Μίνως Αλεφαντινός, Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη, Στέλιος Παπαδάκης – Πιατάς, Γρηγόρης Τσιομπίκας, Κωστής Ηλιάκης, Τάσος Συριανόγλου, οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν αναλάβει σημαντικές αρμοδιότητες στο δημοτικό σύστημα. Επίσης, είναι άγνωστο ακόμα το ποιες αρμοδιότητες θα αναλάβουν νεοεκλεγμένα πρόσωπα του συνδυασμού.
Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής θα γίνει στις 25 Αυγούστου στο «Σπίτι του Πολιτισμού».

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΙΟΥ
Στο δήμο Αμαρίου τα πράγματα είναι πιο ρευστά από κάθε άλλο δήμο του νομού. Γιατί εκεί το πρώτο μέλημα είναι η επίσημη εκλογή του νέου δημάρχου, μετά την ακύρωση της εκλογής Μουρτζανού, διαδικασία η οποία θα γίνει – σύμφωνα με τις πληροφορίες – το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου σε ειδική συνεδρίαση που θα καλέσει επίσημα ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του πλειοψηφίσαντος συνδυασμού, Γιάννης Γενεράλης. Νέος δήμαρχος, πάντως, έχει αποφασιστεί να γίνει ο κ. Αδάμ Παραδεισανός, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει και ο ορισμός των αντιδημάρχων. Στο σύνολό τους μπορούν να είναι τέσσερις (οι δύο χωρίς αντιμισθία), ενώ στο δήμο Αμαρίου προβλέπεται ακόμα ένας πρόεδρος για την κοινωφελή επιχείρηση, ένας για την ΑΜΑΡΙ Α.Ε. και φυσικά ο πρόεδρος του Δ.Σ. Να θυμίσουμε ότι έχει προταθεί η θέση του προέδρου της ΑΜΑΡΙ Α.Ε. στον κ. Παντελή Μουρτζανό, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταλήξει στην απόφαση του. Η ορκωμοσία θα γίνει πιθανότατα στις 21 Αυγούστου.

ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
Δεν έχει πάρει αποφάσεις ούτε ο δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος, ο οποίος δεν έχει καταλήξει ποιοι συνεργάτες του θα καταλάβουν τις τέσσερις αντιδημαρχίες (οι δύο χωρίς αντιμισθία), ενώ εκκρεμούν οι ανακοινώσεις ακόμα και για τη θέση του προέδρου της ΔΗΚΕΜΥ και του προέδρου της ΔΕΥΑΜ, αλλά και για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Η ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. Μυλοποτάμου θα γίνει στις 22 Αυγούστου.

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλον έχει πάρει τις αποφάσεις του ο νέος δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης. Η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου θα γίνει στις 20 Αυγούστου, ενώ ήδη ο νέος δήμαρχος έχει αποφασίσει τα τέσσερα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις θέσεις των αντιδημάρχων. Πρόκειται για τους κ.κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη, Βασίλη Θεοδωράκη, Λευτέρη Σηφάκη και Ειρήνη (Λίνα) Παπαδάκη. Πρόεδρος της κοινωφελούς θα είναι ο κ. Σήφης Βούρβαχης, ενώ πρόεδρος του Δ.Σ. ο κ. Εμμ. Τσιρινδάνης.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
Πιθανότατα στις 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων. Ο νέος δήμαρχος, Μανώλης Καλλέργης βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους συνεργάτες του για να καταλήξει ποιοι θα είναι οι δύο που θα αναλάβουν θέσεις αντιδημάρχων, καθώς επίσης και ποιος θα είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση