GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κινέζικη μέθοδος του Αλέξη για να συνταιριάξει Αριστερά και Εκκλησία

Του Μάνου Χατζηγιάννη. Αν η μισή αλήθεια βρίσκεται εδω πέρα, η άλλη μισή...στην Κίνα βρίσκεται! Παραφράζοντας τους στίχους το...



Του Μάνου Χατζηγιάννη.

Αν η μισή αλήθεια βρίσκεται εδω πέρα, η άλλη μισή...στην Κίνα βρίσκεται! Παραφράζοντας τους στίχους του γνωστού τραγουδιού μπορεί να δώσει κανείς μια πιο εμπεριστατωμένη ερμηνεία για την νέα προσπάθεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συνταιριάξει Εκκλησία και Αριστερά κατά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος.

Γράψαμε και προχθες πως η αριστερή ερμηνεία του μοναχισμού που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας “μιας μορφής αναρχικούς” τους μοναχούς εξηγείται από την από την αγαπημένη θεωρία των αθεϊστών και κάποιων μαρξιστών ιστορικών, που θέλουν τον Χριστό έναν κοινωνικό επαναστάτη, έναν Μεσσία που θα λυτρώσει τον κόσμο από τις ανισότητες και την κοινωνική αδικία!
Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως αυτό το “κόψε-ράψε” που επιχειρεί εδώ και πολύ καιρό ο κ. Τσίπρας με αναφορές κυρίως στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, αποτελεί σχέδιο κινεζικής εμπνεύσεως.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του “Αγιορείτικου βήματος” η Κίνα σχεδιάζει να...φτιάξει μια χριστιανική θεολογία που να ταιριάζει με το μονοπάτι του σοσιαλισμού.
Πρόσφατα ένας Κινέζος ανώτατος αξιωματούχος για τις θρησκευτικές υποθέσεις, δήλωσε ότι η ανάπτυξη της κινεζικής χριστιανικής θεολογίας θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξει την "πορεία της χώρας του σοσιαλισμού."
Μιλώντας σε σεμινάριο στη Σαγκάη στις 5 Αυγούστου ο ο Wang Zuoan, διευθυντής της Κρατικής Διοίκησης για τις θρησκευτικές υποθέσεις. ανέφερε μεταξύ άλλων πως “στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ανάπτυξη του Χριστιανισμού στην Κίνα," και συμπλήρωσε: "Η κινεζική χριστιανική θεολογία θα πρέπει να προσαρμοστεί στην εθνικές κατάσταση της Κίνας και να ενσωματωθεί με την κινεζική κουλτούρα"
Αυτήν την “προσαρμογή” και την “ενσωμάτωση” στην αριστερή φιλοσοφία επιδιώκει κατά πως φαίνεται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ....Να φέρει με λίγα λόγια στα μέτρα του τον Χριστιανισμό!

Σημειώνεται τέλος πως η μεγαλύτερη χριστιανική ομάδα στην Κίνα είναι οι προτεστάντες, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται μεταξύ 23 εκατ. και 40 εκατ.,το οποίο είναι περίπου το 1,7 έως 2,9 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού. Περίπου 500.000 Κινέζοι βαπτίζονται Προτεστάντες κάθε χρόνο.
Στην Κίνα διατηρείται μια συντηρητική πολιτική στην πρακτική της θρησκείας, καθώς το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα υιοθετεί επίσημα τον αθεϊσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση