GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέσσερις πυλώνες από τον ΣΕΒΕ για αύξηση των εξαγωγών

Τέσσερις είναι οι πυλώνες για να μπουν και πάλι οι ελληνικές εξαγωγές σε ανοδική δυναμική τροχιά ανάπτυξης, τονίζει σε σημερινή ανακ...


Τέσσερις είναι οι πυλώνες για να μπουν και πάλι οι ελληνικές εξαγωγές σε ανοδική δυναμική τροχιά ανάπτυξης, τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), με αφορμή την πτώση της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας αγαθών, με ρυθμό 4,6%, το α” εξάμηνο του 2014.
Πρώτος πυλώνας -τονίζει ο ΣΕΒΕ- είναι η διεύρυνση της υφιστάμενης εξαγωγικής βάσης επιχειρήσεων, με απαραίτητη προϋπόθεση την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων μέσω εξεύρεσης οριστικής λύσης στο πρόβλημα έλλειψη ρευστότητας και κεφαλαίων κίνησης των επιχειρήσεων. Δεύτερος πυλώνας είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας υφιστάμενων προϊόντων και τρίτος η παραγωγή και εξαγωγή νέων προϊόντων, με έμφαση στα αγαθά για τα οποία υπάρχει διεθνώς αυξημένη ζήτηση. Τέταρτος πυλώνας είναι η διατήρηση παραδοσιακών αγορών αλλά και στόχευση σε εναλλακτικές ώριμες και αναπτυσσόμενες αγορές, με διασφάλιση προγραμμάτων προώθησης-προβολής, αλλά και προϋποθέσεων εισόδου ελληνικών προϊόντων σε αυτές, με εντατικοποίηση των αναγκαίων ενεργειών σε κοινοτικό και διμερές επίπεδο.
Οι ελληνικές εξαγωγές εμπορευματικών συναλλαγών -σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, που περιλαμβάνει ο ΣΕΒΕ στην ανακοίνωσή του- κατέγραψαν, το α” εξάμηνο του 2014, πτώση κατά 4,6% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2013, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών. Χωρίς τα πετρελαιοειδή, η πτώση των εξαγωγών «περιορίστηκε» στο 4%. Αντίθετα, οριακή αύξηση κατά 1,2% κατέγραψαν οι εισαγωγές (συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών), διαμορφώνοντας την αξία του εμπορικού ελλείμματος σε 10,6 δισ. ευρώ (αύξηση σε ετήσια βάση κατά 9,6%).
Η πτώση των εξαγωγών στο εξεταζόμενο διάστημα προήλθε κυρίως από τον κλάδο των πετρελαιοειδών (-7%) και των βιομηχανικών ειδών (-2,8%), ενώ σταθερότητα κατέγραψαν οι εξαγωγές τροφίμων.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση