GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αιγιαλός «πνίγει» τις καντίνες...

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης όλοι αποζητούν μια δροσερή γωνιά στην παραλία για να νιώσουν σε διακοπές έστω και με 5 ευρώ στη...



Σε περιόδους οικονομικής κρίσης όλοι αποζητούν μια δροσερή γωνιά στην παραλία για να νιώσουν σε διακοπές έστω και με 5 ευρώ στην τσέπη!

Όταν αυτές οι γωνιές είναι δεκάδες γύρω μας και εκτείνονται σε χιλιόμετρα αμμουδερών παραλιών της Ηλείας τότε αυτό λέγεται «μεγάλη ευκαιρία» !



Όταν όμως αντί για «μπράβο» όσοι εργάζονται γι’ αυτό τον σκοπό, απολαμβάνουν «χολή» τότε μάλλον στραβός είναι ο γιαλός! Και για την ακρίβεια ο αιγιαλός γιατί περί αυτού του αιγιαλού πολλά πρόστιμα επισείονται και την πληρώνουν όσοι έχουν όραμα και διάθεση να πάει αυτός ο τόπος λιγάκι παραπέρα…!
Αυτά μας εξήγησαν οι καντινιέρηδες της παραλιακής ζώνης Ζαχάρως, Κακοβάτου, Θολού και Νεοχωρίου που κυριολεκτικά φέτος, «τραβούν τα μαλλιά τους» για όσα δεινά τους βρήκαν από την στιγμή της μίσθωσης των καντινών στα πόστα που προτάθηκαν και καμιά κρατική υπηρεσία δε τους στηρίζει …Πρόστιμα, απαγορεύσεις και διαρκής πόλεμος καταγγελιών με ελεγκτικά συνεργεία κάθε τομέα, οικονομικού, υγειονομικού και κοινωφελούς χαρακτήρα τους επισκέπτονται δυο και τρεις φορές κάθε μήνα κάνοντας εφιαλτική την παραμονή τους στην παραλία στην υπηρεσία του λουόμενου που κι αυτός με τη σειρά του έχει μερίδιο ευθύνης σε όσα διαδραματίζονται !
Οι λουόμενοι που απολαμβάνουν μια δροσερή γωνιά σε κάθε παραλία, φαίνεται να αγνοούν τα τεράστια ποσά που καλούνται να δαπανήσουν από τσέπη τους οι καντινιέρηδες που ρισκάρουν να τοποθετήσουν ομπρέλες και ξαπλώστρες παρέχοντάς τους δωρεάν στους υποτιθέμενους πελάτες τους για να τους δελεάσουν να επισκεφθουν τον χώρο ! Αν δεν υπήρχαν οι ανέσεις αυτές δε θα προτιμούσε κανείς να έρθει με την οικογένειά του να κάνει μπάνιο χωρίς ίσκιο και δροσερά αναψυκτικά ή φαγητό.Θα προτιμούσε να πάει οπουδήποτε κοντά στο σπίτι ή το εξοχικό του για μια βουτιά και δεν θα μετακινούνταν ίσως και χιλιόμετρα μακριά προκειμένου να βρει μια όαση αναψυχής! Όσοι μεταβαίνουν στις οργανωμένες παραλίες συνήθως συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου όμως κι αυτό ο κρατικός παραλογισμός της χώρας μας το κάνει εξαιρετικά δύσκολο ! Όσοι δεν αντέχουν να πληρώνουν πρόστιμα εγκαταλείπουν την εποχική επιχειρηματικότητα που και έσοδα στις τοπικές οικονομίες αποφέρει και ανάγκη οι παραθεριστές και τουρίστες, έχουν!


Καντίνα Νεοχωρίου …πιο απλή δεν γίνεται κι όμως τα πρόστιμα από τη μια και το απλησίαστο κόστος λειτουργίας της με δεδομένη την απροθυμία των λουομένων να αγοράσουν έστω και ένα μπουκαλάκι νερό οδηγούν τον ιδιοκτήτη της Κώστα Κέντρο να πάρει την απόφαση να κλείσει μια για πάντα!

Καντίνα Θολού (στην ανατολική μεριά της παραλίας) μεγάλη, σύγχρονη και με πολλά έξοδα όπως μας εξηγεί η ιδιοκτήτρια Αλεξάνδρα Νεοφωτίστου που σημειώνει ότι ο λουόμενος θέλει ξαπλώστρα και ομπρέλα τσάμπα και δεν έχει την υποχρέωση ούτε ένα καφέ να αγοράσει …ενώ αυτή διώκεται και για την τοποθέτησή τους και πληρώνει μια περιουσία για να συντηρήσει την επιχείρηση της!

Παρά το χαμόγελό του ο κ. Νίκος Μανιάτης 15 χρόνια τώρα εισπράττει μόνον πίκρες από την λειτουργία καντίνας στο Θολό, λόγω των παράλογων απαιτήσεων του Κράτους, όπως μας εξηγεί

Καντίνα Θολού (δυτική πλευρά παραλίας) Μια καντίνα που τα έχει όλα για φαγητό και διασκέδαση κάθε στιγμή της ημέρας και της νύχτας κι όμως όπως μας εξηγεί ο ιδιοκτήτης της Χρήστος Μανιάτης, λόγω προστίμων που πέφτουν βροχή και στενότητας στους παραθεριστές και λουόμενους, τα έξοδα υπερκαλύπτουν τα έσοδα και γίνεται απλά μια συντήρηση της επιχείρησης καθόλη την διάρκεια της σεζόν για όσο αντέχουν οι «πλάτες» του καθενός!

Φάντασμα του εαυτού της θυμίζει πια η παραλία Ζαχάρως στο τουριστικό περίπτερο « Παραθιν΄αλός» καθώς δόθηκε άτυπα μια παραχώρηση χρήσης στους προηγούμενους ιδιοκτήτες αφού η περιοχή βρίθει παραθεριστών και τουριστών αυτήν την εποχή!

Μπάζα και ερήμωση συναντά κανείς καθόλο το μήκος των παραλιών Ζαχάρως - Καλού Νερού και σαν όαση αληθινή μοιάζουν οι λιγοστές καντίνες που στέκονται με νύχια και δόντια από πλευράς ιδιοκτητών τους!

Διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους στην «Αύρα» στο Μπισχινόκαμπο με μοναδικό μήνα δουλειάς τον Αύγουστο… άντε να κρατηθεί επιχείρηση μας λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!

Η μόνη καντίνα στην παραλία Ζαχάρως είναι φέτος «Η Καντίνα του Σκύλου» όπως λέγεται αλλά ο Γιώργος Χρονόπουλος που την άνοιξε μας εξομολογείται ότι τον φάγανε τα «σκυλόψαρα» του αιγιαλού και της παραλίας …!

Σαράντα χρόνια παραλιακός καταστηματάρχης ο κ. Νίκος Κουρούβανης στον Κακόβατο μας εξομολογήθηκε ότι θα τον συνέφερε να ήταν υπάλληλος παρά ιδιοκτήτης επιχείρησης σήμερα! Και να φανταστείτε ότι ο Κακόβατος φέτος είναι η Μύκονος της νότιας Ηλείας!

«Παραλογίζονται όσοι δε στηρίζουν την προσπάθεια των καντινών για τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών στην παραλία» μας είπε ο κ. Γιάννης Μαρτίνης από το Θολό που ως ετεροδημότης παραθερίζει στη γενέτειρά του και εξαιτίας της ύπαρξης καντίνας καταφέρνει να φέρνει στην παραλία τα νεογέννητα δίδυμα του ώστε να δροσιστούν από την καυτή Αθήνα!

Έρχεται από την Φιγαλεία για να δροσιστεί στον Κακόβατο ο κ. Γιάννης Βάγιας και δεν διανοείται η περιοχή από Επιτάλιο έως το Καλό Νερό να είναι τόσο αναξιοποίητη !

Στον Καϊάφα ούτε λόγος να γίνεται για ανάπτυξη… πλέον ούτε και οι χελώνες δε τον προτιμούν κι αυτό έχει τις εξηγήσεις και τις αιτιάσεις του!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση