GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η καλημέρα της Κατερίνας Περιστέρη και ο φύλακας άγγελος της

του Γιώργου Ροδάκογλου Πρωί στο λόφο Καστά. Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Υπουργείου Πολιτισμού πλησιάζει στην είσοδο των αρχα...



του Γιώργου Ροδάκογλου

Πρωί στο λόφο Καστά. Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Υπουργείου Πολιτισμού πλησιάζει στην είσοδο των αρχαιολογικών ερευνών. Μια απαγορευτική αλυσίδα ανυψωμένη δεκαπέντε εκατοστά από το έδαφος με δυο σήματα που γράφουν STOP, δεν επιτρέπουν την πρόσβαση.
Ο αστυνομικός με γρήγορες κινήσεις σπεύδει να ανοίξει το λουκέτο. Το αυτοκίνητο ελαττώνει ταχύτητα. Στο τιμόνι βρίσκεται ο Αλέξανδρος Κοχλιαρίδης και στα πίσω καθίσματα άλλες δυο αρχαιολόγοι.
- «Καλημέρα σας κυρία Περιστέρη...»
Μας κοιτάει στα μάτια και χαμογελάει
- «Καλημέρα να είστε καλά»
Στο βλέμμα της διαγράφεται η αισιοδοξία. 'Ηρεμη και πολύ ευδιάθετη. - «Είμαστε σε καλό δρόμο;»
Xαμογελάει για μια ακόμη φορά, χωρίς όμως να απαντήσει.
Αστραπιαία κάνω την πρώτη σκέψη
«Είναι πολύ γλυκιά και όμως είναι (σφίγγα) σε δηλώσεις».

Η δεύτερη σκέψη όμως έρχεται να την δικαιώσει «Και εγώ αν ήμουν στη θέση της το ίδιο θα έκανα»
Αμέσως μου δημιουργείται το πρώτο ερώτημα :
«Αλέξανδρος, Ρωξάνη, Ολυμπιάδα και μια σειρά από στρατηγοί, 2.300 χρόνια πριν. 'Αραγες μπορεί να κλίσει μάτι το βράδυ;»

Ο φύλακας ανοίγει την πόρτα του αρχαιολογικού χώρου και το υπηρεσιακό αυτοκίνητο ακολουθεί την διαδρομή προς την είσοδο του μεγαλύτερου Μακεδονικού τάφου.
Αισθάνομαι δέος στη σκέψη του μεγάλου μυστικού. Το βλέμμα μου καρφώνεται στο αυτοκίνητο που χάνεται πίσω από το λόφο.


Η Κατερίνα Περιστέρη ζει στις Σέρρες και καθημερινά ακολουθεί αυτό το δρομολόγιο προς τη Μεσολακκιά για να λύσει το μυστήριο που κρύβει ο τάφος. Είναι μητέρα δυο παιδιών και όσοι την γνωρίζουν την περιγράφουν ως πολύ επικοινωνιακό άτομο και εξαιρετικό γνώστη των αρχαιολογικών ερευνών. Μάλιστα περιγράφουν μια αρχαιολόγο που δεν έχει χαρακτηριστικά «σφίγγας» σε ότι αφορά θέματα ενημέρωσης.
Φύλακας άγγελος της κυρίας Περιστέρη είναι ο Αλέξανδρος Κοχλιαρίδης υπάλληλος της ΚΗ Εφορίας Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών με την ειδικότητα φύλακας πληροφόρησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης.
Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πάντα δίπλα της και την ακολουθεί σε όλες τις μετακινήσεις . Ο αγαπητός κάτοικος της Μεσολακκιάς έχει χαθεί τις ημέρες αυτές από το καφενείο του χωριού αφού οι εξελίξεις των ερευνών δεν του επιτρέπουν να χαλαρώσει ούτε στιγμή. Ο κύριος Κοχλιαρίδης έχει αυξημένες αρμοδιότητες καθώς παράλληλα είναι και ο αρχιφύλακας του Μακεδονικού τάφου που ανακαλύφθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση