GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομισιόν: Εξαιρετικά μικρός ο κίνδυνος να φθάσει ο Έμπολα στην Ευρώπη

Τι αναφέρει ο Ευρωπαίος επίτροπος σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάστα...

Τι αναφέρει ο Ευρωπαίος επίτροπος σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα λόγω της επιδημίας στη δυτική Αφρική.
«Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι ο κίνδυνος η επιδημία του Έμπολα να φθάσει στο ευρωπαϊκό έδαφος είναι εξαιρετικά μικρός. Τόσο διότι μικρός αριθμός των ατόμων που φθάνουν στην Ευρώπη είναι πιθανόν να έχει μολυνθεί, όσο και εξαιτίας του τρόπου μετάδοσης του ιού, μόνο μέσω απευθείας επαφής με τα σωματικά υγρά ασθενούς», αναφέρει ο ευρωπαίος επίτροπος σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα λόγω της επιδημίας στη δυτική Αφρική.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί εδώ και μήνες την κατάσταση στη Δυτική Αφρική και στην πολύ μικρής πιθανότητας περίπτωση που ο ιός Εμπολα θα φθάσει στην Ευρώπη, είμαστε προετοιμασμένοι να τον αντιμετωπίσουμε», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Η Λευκωσία παίρνει μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα
Σε επαφή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας βρίσκεται η Κύπρος, εφαρμόζοντας όλες τις συστάσεις και τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής.
Ο κ. Πατσαλής ανέφερε ότι έχουν δοθεί οδηγίες προκειμένου να ληφθούν μέτρα στα αεροδρόμια και τα λιμάνια, ενώ από σήμερα λαμβάνονται μέτρα και στα οδοφράγματα. Πρόσθεσε, δε, ότι έχει δοθεί στις κατοχικές Αρχές το σχέδιο δράσης που εκπόνησε το υπουργείο Υγείας και εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρχει, ήδη, κρούσμα στα Κατεχόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση