GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλέγουν νέο...παγκόσμιο πρόεδρο των Κρητών

Για εκλογές ετοιμάζεται το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Αυγούστου στον ιστορικής ση...



Για εκλογές ετοιμάζεται το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Αυγούστου στον ιστορικής σημασίας τόπο για την Κρήτη αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη, το μοναστήρι του Αρκαδίου. Την ημέρα αυτή, οι εκλέκτορες των Ομοσπονδιών από όλες τις γωνιές του πλανήτη, θα συγκεντρωθούν στον προαναφερόμενο χώρο και αφού ακούσουν τον απολογισμό της τρέχουσας Προεδρίας από τον πρόεδρο κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη, που εκπροσωπεί την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία, θα εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο που το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι από την Ομοσπονδία που ασκεί τώρα την Προεδρία μιας και απαγορεύεται ρητά από το Καταστατικό του ΠΣΚ, που δίνει στην ομάδα που διοικεί μια μόνο τριετία να ξεδιπλώσει τα όποια ταλέντα της. Υποχρεωτικά μετά η προεδρία αλλάζει χέρια.

Υπενθυμίζεται ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών είναι τριτοβάθμιο όργανο, τα μέλη της δηλ. δεν είναι Σύλλογοι αλλά Ομοσπονδίες, εκτός από τον Σύλλογο Κρητών της Νοτίου Αφρικής που είναι και ο μοναδικός Σύλλογος στην ήπειρο αυτή. Συστάθηκε σε Σώμα για πρώτη φορά το 2005.

Πρώτος πρόεδρος (2005 – 2008) ήταν ο κ. Σταύρος Σημαντήρης (Αμερική). Στη συνέχεια και για τα χρόνια 2008 έως 2011 πρόεδρος ήταν ο κ. Γιώργος Αεράκης (Ευρώπη) και τωρινός όπως προαναφέρθηκε ο κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης. Ο καθένας από αυτούς με την συνδρομή της Ομοσπονδίας του και της ομάδας του, έβαλε το λιθαράκι του για να γίνει το ΠΣΚ κατ αρχήν αναγνωρίσιμο και στη συνέχεια να καταστεί συνομιλητής της Ελληνικής Πολιτείας και κυρίως της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα που άπτονται της κρητικής διασποράς. Η Περιφέρεια δε Κρήτης έχει ιδρύσει ειδικό Γραφείο για τους ξενιτεμένους Κρήτες. Είχαν οι πρώτοι πρόεδροι ένα κοινό χαρακτηριστικό; Ναι, τουλάχιστον ένα. Ήταν και οι τρεις Ρεθεμνιώτες! Από Μέρωνα (Σημαντήρης), Ανώγεια (Αεράκης), Μέλαμπες (Τσουρδαλάκης).

Τι θα γίνει φέτος; Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive υπάρχει σύγκλιση για την ομοσπονδία που θα αναλάβει για τα επόμενα τρία χρόνια τις τύχες του ανώτατου αυτού οργάνου των κρητών της διασποράς. Αυτή φαίνεται να είναι η Παγκρητική Ένωση Αμερικής. Το ποιος θα τεθεί επικεφαλής, είναι θέμα εσωτερικό της Ομοσπονδίας και θα το μάθουμε την ημέρα της ψηφοφορίας. Ασφαλώς όμως θα είναι πρόσωπο που έχει υπηρετήσει στα ανώτατα κλιμάκια της ιστορικής αυτής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση