GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πολύ σεξ βλάπτει

Τα οφέλη του αρκετά, αλλά μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα. Εκτός από την απόλαυση το σεξ δρα προληπτικά κατά του καρκίνου, βελτι...


Τα οφέλη του αρκετά, αλλά μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα. Εκτός από την απόλαυση το σεξ δρα προληπτικά κατά του καρκίνου, βελτιώνει το καρδιαγγεικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει το στρες και τον πόνο.
Σχεδόν όλες οι δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες, ομόφωνα συμπεραίνουν ότι τα οφέλη των ερωτικών συνευρέσεων είναι αναρίθμητα. Όμως «πάν μέτρον άριστον»” και σε αυτό το τομέα καθώς το πολύ σεξ μπορεί να βλάψει την υγεία.
Κινδυνεύει ο προστάτης
Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ έδειξε ότι οι άνδρες με έντονη σεξουαλική δραστηριότητα στην ηλικία των 20 και των 30 χρόνων έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν προστάτη.
Αναλυτικότερα η επιστημονική ομάδα μετά από σχετικη έρευνα που πραγματοποίησε κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο καρκίνος του προστάτη ενδεχομένως συνδυάζεται με τα επίπεδα ορμονών που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, τα οποία είναι υψηλότερα στους ανθρώπους με συχνότερες σεξουαλικές επαφές. Άλλες μελέτες, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα απελευθερώνει τοξίνες από τον προστάτη αδένα.
Έντονοι πονοκέφαλοι
Και για του λόγου του αληθές ο Διεθνής Οργανισμός για την Ημικρανία αναγνωρίζει τον πονοκέφαλο που συνδέεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα (headaches associated with sexual activity – HAS) ως ξεχωριστό τύπο πονοκεφάλου.
Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Journal of Medical Practitioners αναφέρει ότι όσοι πάσχουν από συχνές ημικρανίες είναι πολύ πιθανό να εκδηλώσουν τον πονοκέφαλο και μετά το σεξ.
Θλίψη
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία έδειξε ότι αρκετές γυναίκες – περίπου το ένα τρίτο όσων συμμετείχαν στη μελέτη – είχαν εκδηλώσει τουλάχιστον μία φορά συμπτώματα κατάθλιψης μετά τις ερωτικές συνευρέσεις.
Οι ερευνητές υποθέτουν ότι τα αρνητικά συναισθήματα οφείλονται στις ορμονικές μεταβολές που παρατηρούνται μετά το σεξ.
Αλλεργία
Ένας Βρετανός ειδικός στην αναπαραγωγική Ιατρική ο δρ Μάικλ Κάρολ λέκτορα Αναπαραγωγικής Επιστήμης στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, υποστηρίζει ότι ένα ποσοστό που αγγίζει το 12% των γυναικών παρουσιάζει αλλεργία στο σπέρμα, γεγονός το οποίο τους προκαλεί ερεθισμό, φαγούρα, πόνο στην ούρηση και έκζεμα.
Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις η έκθεση στο σπέρμα θα μπορούσε να απειλήσει τη ζωή προκαλώντας αναφυλακτικό σοκ.
Σύμφωνα με τον δρ Μάικλ Κάρολ, τα περισσότερα κρούσματα αλλεργίας στο σπέρμα εκδηλώνονται σε γυναίκες ηλικίας 20-30 ετών, οι οποίες εμφανίζουν τα συμπτώματα αμέσως ή έως μία ώρα μετά το σεξ.
Ο δρ. Κάρολ και οι συνεργάτες του στο Νοσοκομείο St. Mary’s του Μάντσεστερ, διέγνωσαν τέσσερις γυναίκες με την αλλεργία στο σπέρμα, βάσει του ιατρικού ιστορικού και ειδικών αλλεργικών τεστ στα οποία τις υπέβαλαν.
Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι η αλλεργία προκαλείται από κάποιο συστατικό του σπερματικού υγρού (το πιθανότερο είναι σε κάποια γλυκοπρωτεΐνη από τον προστάτη) και όχι από τα σπερματικά κύτταρα κάθ’ αυτά, εκτιμά ο δρ Κάρολ.
Και αυτό σημαίνει πως αν μία γυναίκα είναι αλλεργική στο σπέρμα ενός συντρόφου, πιθανώς θα είναι αλλεργική στο σπέρμα όλων της των ερωτικών συντρόφων καταλήγει.
Πηγή: Iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση