GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο πλευρό των αμάχων του Ιράκ η Γαλλία

Η Γαλλία πρόκειται να «προχωρήσει εντός των επόμενων ωρών στις πρώτες παραδόσεις εξοπλισμού πρώτης ανάγκης» στο Ιράκ, όπως ανακοίνωσ...


Η Γαλλία πρόκειται να «προχωρήσει εντός των επόμενων ωρών στις πρώτες παραδόσεις εξοπλισμού πρώτης ανάγκης» στο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στον πρόεδρο της κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί σήμερα, σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, όπως διευκρίνισε η γαλλική προεδρία σε μια ανακοίνωσή της.
Στη διάρκεια της συνομιλίες αυτής, που ακολούθησε εκείνη που είχαν οι δύο άνδρες την Πέμπτη, ο Ολάντ «επαναβεβαίωσε» στον συνομιλητή του «τη βούληση της Γαλλίας να σταθεί στο πλευρό του άμαχου πληθυσμού που έχει γίνει θύμα των συνεχιζόμενων ακροτήτων του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε η γαλλική προεδρία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ακόμη υπογράμμισε «την αποφασιστικότητα» της Γαλλίας «να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα και ανέφερε ότι ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει κατεπειγόντως τα απαραίτητα μέτρα για να καλυφθούν οι άμεσες ανθρωπιστικές ανάγκες».
Ακόμη, ο Ολάντ «επιβεβαίωσε τη βούλησή του η Γαλλία να λάβει μέρος» σε μια αποστολή με τη συμμετοχή των ΗΠΑ και άλλων χωρών, βάσει «της έκκλησης που απηύθυνε την Πέμπτη το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».
Το ΣΑ του ΟΗΕ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα αυτή την εβδομάδα «να υποστηρίξει την ιρακινή κυβέρνηση» ενώπιον της απειλής που εγείρει η προέλαση των τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα του Ιράκ.
Ο Ολάντ είπε επίσης στον Μπαρζανί ότι είναι πεπεισμένος πως «η διευθέτηση της κρίσης» η οποία πλήττει το Ιράκ δεν μπορεί παρά να είναι «επίσης πολιτική», και κάλεσε να επισπευστούν οι προσπάθειες για να «συσταθεί χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση μια αληθινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας» στο Ιράκ, που θα εργαστεί για να εκπληρώσει τις προσδοκίες «όλων των πολιτών της χώρας».
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση