GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΡΙΑΡΑΣ

Nico Mastorakis . Νιωθω γι αυτον βαθεια ευγνωμοσυνη, απυθμενο θαυμασμο, βαρυτατο σεβασμο. Ετσι οπως νιωθω για εκεινους που αγαπανε με...

Νιωθω γι αυτον βαθεια ευγνωμοσυνη, απυθμενο θαυμασμο, βαρυτατο σεβασμο. Ετσι οπως νιωθω για εκεινους που αγαπανε με παθος και υπηρετουν με πιστη τη μοναδικοτητα της γλωσσας μας, δυσκολης οσο και ιδιαιτατης, εναντια στην υπουλη φθορα της απο τα τρωκτικα του ΠΑΣΟΚ και των αλλων διαστροφικων κομματων και πολιτικων της αγραμματοσυνης. 
Ο Μανωλης Κριαράς, σταθηκε για εκατο τοσα χρονια απεναντι στα παλιρροϊκα κυματα που κινδυνεψαν να μας διαβρωσουν, αντισταθηκε στους πληρωμενους δολοφονους του συντακτικου και της ορθογραφιας, πατερας ο ιδιος της απλοποίησης αλλα οχι του σφαγιασμου, λυτης των Γορδιων δεσμων της συνθετης γραφης, σοφος που περασε τη ζωη του με χαρτι και γραφιδα για να συνταξει λεξικα, να επιβαλει το μονοτονικο συστημα -- ισως το δικο μου ατονικο να ειναι το επομενο βημα...  -- και να χτισει θεμελιωδεις αρχες για να γραφουμε σωστα μια απο τις πιο δυσκολες και γοητευτικα πλουσιες γλωσσες της ιστοριας. 
Ο ιδιος φανταζει -- τωρα που υπερπλήρης ημερων εφυγε απο την καθημερινη χρηση -- σαν μοναδικο ινδαλμα, σ' ενα κοσμο κιβδηλων, δηθεν μυθων.
Και το εργο του, στεκεται σαν κυματοθραυστης απεναντι στις κενες επιθεσεις των greeklish, της πασοκικης ψευδοελληνικης, των χαμενων αξιων. Να τον θυμαστε, καθε φορα που χρησιμοποιειτε μια νεα, τεως αγνωστη για σας, λεξη. Καθε φορα που τονίζετε σωστα ενα φωνηεν. Καθε φορα που βαζετε (,) στο "οτι" για να διαβαζεται "ο,τι." Τεραστιος και δυσαναπληρωτος δασκαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση