GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Βουλή η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

Τροπολογία που προβλέπει παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ κατατέθηκε σε... νομοσχέδιο...



Τροπολογία που προβλέπει παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ κατατέθηκε σε... νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες.

Στην τροπολογία, που υπογράφουν οι υπουργοί, Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης αναφέρεται ι ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δεν καθίστανται ληξιπρόθεσμες οι οφειλές για τον ΕΝΦΙΑ ούτε λαμβάνονται υπόψη για την έκδοση φορολογικής ενημέρωσης και βεβαίωσης.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία η ύπαρξη βεβαιωμένων μη ληξιπρόθεσμων οφειλών από ΕΝΦΙΑ δεν εμποδίζει τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας, το οποίο χορηγείται μέσω διαδικτύου με διάρκεια ισχύος δύο μηνών.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες τροπολογίες που θα ρυθμίζουν ζητήματα εκπτώσεων και καταβολής του φόρου, αλλά και εγκυκλίοι της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων.

Εξάλλου, η ΠΟΜΙΔΑ εξέφρασε σήμερα Πέμπτη την έντονη απογοήτευση των ιδιοκτητών ακινήτων για το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών παρέπεμψε αόριστα στο μέλλον και σε άγνωστο χρόνο, την ικανοποίηση του «εύλογου και αυτονόητου» αιτήματός να νομοθετηθεί άμεσα η σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα κενά ακίνητα (κτίσματα) που δεν αποφέρουν έσοδα στους ιδιοκτήτες τους.

«Σε κάθε περίπτωση καλούμε την κυβέρνηση να εξαντλήσει έστω και την ύστατη στιγμή τα περιθώρια των υπολογισμών και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα προκειμένου να μετριάσει έστω το φορολογικό βάρος που επιβάλλεται επί ανύπαρκτου εισοδήματος και σε εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες, δίνοντας κάποια ανάσα αλλά και κάποια ελπίδα στους κατόχους αστικών ακινήτων, που σήμερα πια το ίδιο το φορολογικό σύστημα απαξιώνει τις περιουσίες τους. Η λύση πρέπει να νομοθετηθεί άμεσα, και όχι στο μέλλον, δεδομένου ότι, κυριολεκτικά, «κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον άδηλον», ανέφερε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

1 σχόλιο

  1. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά η εφορία θα αυξάνεται συνεχώς όπως συνέχεια θα πέφτουν μισθοί συντάξεις. Τα ακίνητα θα χάσουν την αξία τους ακόμη περισσότερο. Όλα αυτά για να συντηρηθούν οι ψηφοφόροι των κομμάτων τής βουλής.Η πολιτική νομενκλατούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση