GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντόνοφ: Η Μόσχα θέλει να οργανώσει μια ανθρωπιστική γέφυρα

Η Ρωσία επιθυμεί να οργανώσει μία «ανθρωπιστική γέφυρα» προκειμένου να πραγματοποιήσει πολλές αποστολές βοήθειας στις περιοχές στην ...


Η Ρωσία επιθυμεί να οργανώσει μία «ανθρωπιστική γέφυρα» προκειμένου να πραγματοποιήσει πολλές αποστολές βοήθειας στις περιοχές στην ανατολική Ουκρανία που έχει καταστραφεί από τις συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Οι ρωσικές αρχές, μη κυβερνητικές οργανώσεις και εταιρείες «σκέφτονται να οργανώσουν την αποστολή όχι μόνο μίας οχηματοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία έχουμε ήδη στείλει, αλλά μιας δεύτερης, μιας τρίτης, μιας δέκατης» επισήμανε ο υφυπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA- Novosti.
«Σε γενικές γραμμές, θα θέλαμε μια κανονική ανθρωπιστική γέφυρα» μεταξύ της Ρωσίας και των πόλεων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ όπου πολλοί πολίτες έχουν εγκλωβιστεί από τις μάχες, προσέθεσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Αντόνοφ δε χρησιμοποίησε την λέξη «διάδρομος» που θα ενέπλεκε μια αυξημένη στρατιωτική παρουσία με στόχο την προστασία των οχηματοπομπών.
Η Μόσχα έχει ήδη στείλει μία οχηματοπομπή με 200 και πλέον φορτηγά που επίσημα μετέφεραν περισσότερους από 1800 τόνους βοήθειας προς το Λουγκάνσκ και είχαν περάσει τα σύνορα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει την τελική έγκριση του Κιέβου ούτε να έχουν ελεγχθεί από τον Ερυθρό Σταυρό.
Το Κίεβο είχε κάνει λόγο για «μία εισβολή» ενώ οι χώρες της Δύσης είχαν κατηγορήσει τη Μόσχα ότι είχε παραβιάσει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Η Ρωσία και η Ουκρανία συζητούν αυτήν την περίοδο για την αποστολή ενός δεύτερου κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση