GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο τραπέζι ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ

Σχέδια για την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ κοστολογεί το οικονομικό επιτελείο, τα οποία θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσ...


Σχέδια για την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ κοστολογεί το οικονομικό επιτελείο, τα οποία θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, έχει ζητήσει από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων τις προτάσεις του για τις αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ αλλά και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην αγορά.
Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο προωθεί την κατάργηση όλων των εξαιρέσεων και των απαλλαγών, καθώς και των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Πιο αναλυτικά, τόσο το ΔΝΤ όσο και η Κομισιόν θεωρούν ότι η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή θα επέφερε μείωση του διοικητικού κόστους διεκπεραίωσης του ΦΠΑ, απλοποιώντας δραστικά το σύστημα.
Ειδικότερα, ο νέος ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ θα ισχύσει από το 2015 και οι εξαιρέσεις από την εφαρμογή του θα είναι ελάχιστες.
Στο στόχαστρο θα μπουν οι χαμηλότεροι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, καθώς επίσης και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ 13% για τα τρόφιμα, τις υπηρεσίες μεταφορών, την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, την παροχή ύδρευσης, τις επισκευές παλαιών κατοικιών και 6,5% για τα φάρμακα, τα βιβλία και τον τουρισμό.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση