GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eπίσκεψη στην Ι.Μ.Παναγίας Σουμελά

Την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο της Ημαθίας, θα επισκεφτεί αύριο, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ...



Την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο της Ημαθίας, θα επισκεφτεί αύριο, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
κ. Γαβριήλ Αβραμίδης συνοδεύοντας τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, προκειμένου να παρακολουθήσει την πανηγυρική θεία λειτουργία της. Σχετικά με την αυριανή ημέρα, ο κ. Αβραμίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Αύγουστος για τον Ελληνισμό, είναι μήνας αφιερωμένος στην Παναγία μας και ο εορτασμός της αγιοσύνης της, το Πάσχα του καλοκαιριού. Με την Κοίμηση της Θεοτόκου, η Εκκλησία μας εορτάζει το θάνατο και την ταφή της Παναγίας, την ανάσταση και τη μετάστασή της στους ουρανούς.

Σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως και στις χώρες της διασποράς, όπου διαμένουν οι απόδημοι Έλληνες, τιμάται με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη η μνήμη της Θεομήτορος. Περισσότερο, από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο, ο Ελληνισμός την τιμά, τη σέβεται και την επικαλείται σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής του.

Η Παναγία Σουμελά αποτελεί ιερό κέντρο του ανά τον κόσμο ποντιακού ελληνισμού, σύμβολο της πίστης και της ελπίδας όλων των Ελλήνων, που καταφεύγουν στην προστασία της και βρίσκουν παρηγοριά και ασφάλεια. Υπό την σκέπη της, οι Έλληνες βρήκαν τη δύναμη να αγωνιστούν ενάντια στις διώξεις, στα βασανιστήρια, στους εξισλαμισμούς και να σηκώσουν τον αβάσταχτο σταυρό της εξόντωσης από την τουρκική τακτική της γενοκτονίας, όπου θυσιάστηκαν 350.000 Έλληνες του Πόντου.

Για το λόγο αυτό, η πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου που θα τελεστεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στο όρος Μελά, στην Τραπεζούντα του Πόντου έχει ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί λαμπρό γεγονός που θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκατοντάδες ορθόδοξοι χριστιανοί προσκυνητές.

Σήμερα, για να υπερβούμε τις κρίσεις που ζει η Πατρίδα μας απαιτείται η ομοφροσύνη και η αδιαίρετη δράση. Η ευλάβεια και η ευσέβεια μας στο άγιο πρόσωπο της Παναγίας είναι ικανή να τονώσει την εθνική μας ομοψυχία και τον εθνικό μας αγώνα για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον. Η Παναγιά μας, βοηθός μας. Χρόνια Πολλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση