GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιμέτωπη ξανά με τον αποπληθωρισμό η Ιταλία

Η Ιταλία είναι πλέον αντιμέτωπη με αποπληθωρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Εθνικό Στατιστικό...

Η Ιταλία είναι πλέον αντιμέτωπη με αποπληθωρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο (Ιstat): κατά τα (όχι ακόμη οριστικά) στοιχεία του Αυγούστου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα στην έκδοσή της στο Διαδίκτυο η Ιταλία είχε να βρεθεί αντιμέτωπη με το φαινόμενο του αποπληθωρισμού από το 1959.

Εξάλλου το Istat ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο, το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε κατά 0,3% στο 12,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Η αύξηση της ανεργίας σε ετήσια βάση φθάνει το 0,5%.

Η ανεργία των νέων 15-24 ετών τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 42,9%. Πρόκειται για πάνω από 700.000 πρόσωπα. Σε μηνιαία βάση το ποσοστό της ανεργίας των νέων μειώθηκε 0,8% αλλά ετησίως παρουσιάζει αύξηση του 2,9%.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση