GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Οικονομικός στραγγαλισμός στις περιφερειακές εφημερίδες"

Δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Γ.Κανελάκη για τον "οικονομικό στραγγαλισμό" που επιβ...



Δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Γ.Κανελάκη για τον "οικονομικό στραγγαλισμό" που επιβάλει η κυβέρνηση στις περιφερειακές εφημερίδες.

"«Τιμωρούν τις περιφερειακές εφημερίδες γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν σύμφωνο ομαλής συμβίωσης με την κυβέρνηση και την τρόικα»

Η ύπαρξη του περιφερειακού τύπου διαχρονικά βασίστηκε στο μεράκι των μερακλήδων «εφημεριδάδων» που θυσίασαν τις προσωπικές και οικογενειακές τους περιουσίες, στο όνομα της αδέσμευτης και αντικειμενικής ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών που απευθυνόντουσαν.

Οι μερακλήδες αυτοί επέλεξαν συνειδητά να μη γίνουν, ούτε κρατικοδίαιτοι εργολάβοι, ούτε προνομιούχοι εφοπλιστές, λαμβάνοντας αντίδωρα σιωπής από την εκάστοτε εξουσία , όντες συνεφαπτόμενοι της.

Οι περιφερειακές εφημερίδες, εναρμονισμένες με τη ζώσα σκληρή κοινωνική πραγματικότητα που διαμόρφωσαν οι πολιτικές των μνημονίων, τάχθηκαν στο πλευρό του λαού, πολεμώντας με ειδήσεις και άρθρα τους κατακτητές, αλλά και τους συνθηκολογούντες με αυτούς.

Η στάση τους αυτή, έχοντας συμβάλει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός «σκληρού» αντιμνημονιακού ρεύματος που διαμορφώθηκε στην περιφέρεια, δεν μπορούσε να παραμείνει ατιμώρητη από τους κυβερνόντες.

Το θερινό πολυνομοσχέδιο που καθιστά προαιρετικές τις δημοσιεύσεις των δημόσιων προκηρύξεων στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, συνιστά απροκάλυπτη τιμωρία στις περιφερειακές εκείνες εφημερίδες που αρνήθηκαν να υπογράψουν σύμφωνο ομαλής συμβίωσης μα την κυβέρνηση και την Τρόικα, επιβάλλοντας τον οικονομικό στραγγαλισμό τους.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής θα είναι παρόν στον ανένδοτο αγώνα που ξεκινούν οι περιφερειακές εφημερίδες απέναντι στου βιαστές της αντικειμενικής τοπικής ενημέρωσης , αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες εντός κι εκτός Βουλής ."

1 σχόλιο

  1. Πίσω από το κόμμα τελεία και παύλα είναι η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έλενα Ακρίτα , πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κώστας Λαλιώτης και ο γιος της Αγγελοπούλου , πίσω από το ΠΑΣΟΚ είναι Γιώργος Παπανδρέου , πίσω από το ποτάμι είναι ο Κώστας Σημίτης( συγγενική σχέση) .
    Τα συμπεράσματα δικά σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση