GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μ. Χαρακόπουλος: Έπρεπε να είχαμε εγκαίρως προετοιμαστεί για το ρωσικό εμπάργκο. Πιαστήκαμε ακόμη μια φορά εξαπίνης.

«Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το ρωσικό εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα είναι πολύ ανησυχητική, διότι, δυστυχώς, φαίνεται ότι θα έ...

«Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το ρωσικό εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα είναι πολύ ανησυχητική, διότι, δυστυχώς, φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια και ίσως μη αναστρέψιμες αρνητικές παρενέργειες και θεωρώ ότι, ίσως, θα έπρεπε να είχαμε προετοιμαστεί εγκαίρως και όχι κατόπιν εορτής» δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, επισκεπτόμενος τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Κίσσαβος» στο Δήμο Αγιάς.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνομίλησε με αγρότες-μέλη του νεοσύστατου συνεταιρισμού, ο οποίος στα δύο χρόνια λειτουργίας του επιδεικνύει αξιόλογη εξαγωγική δραστηριότητα, κάνοντας πράξη την εξωστρέφεια με την εξαγωγή ποιοτικών αγροτικών μας προϊόντων. Όπως τον ενημέρωσαν, ο Συνεταιρισμός εξάγει το 80% των προϊόντων που διακινεί (μήλα, κεράσια και κάστανα). Πέρυσι διακινήθηκαν 4 εκατ. κιλά με τζίρο που άγγιξε το 1,5 εκατ. ευρώ. Κατά τη συνάντηση, οι συνεταίροι εξέφρασαν την αγωνία τους για τα προϊόντα τους, μετά το ρωσικό εμπάργκο, ενώ συζητήθηκαν και θέματα όπως η απασχόληση των εργατών γης και οι διαδικασίες ανανέωσης αδειών των αρδευτικών γεωτρήσεων.
Ο κ. Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι:
«Χωρίς αμφιβολία, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το ρωσικό εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα είναι πολύ ανησυχητική, διότι, δυστυχώς, φαίνεται να έχει διάρκεια και ίσως μη αναστρέψιμες αρνητικές παρενέργειες. Και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τους παραγωγούς ότι, ίσως, θα έπρεπε να είχαμε προετοιμαστεί εγκαίρως και όχι κατόπιν εορτής. Κακά τα ψέματα, οι εξελίξεις αυτές «φώναζαν» από μήνες τώρα ότι πλησίαζαν. Δεν χρειαζόταν να είσαι διπλωμάτης για να καταλάβεις ότι θα μας έπαιρνε και εμάς η «μπάλα». Αν και κανείς δεν αμφισβητεί ότι ως μέλη της Ε.Ε. έχουμε συγκεκριμένες υποχρεώσεις, η πικρή αλήθεια είναι ότι πιαστήκαμε ακόμη μια φορά εξαπίνης.
Όπως τόνισα και τις προηγούμενες ημέρες τώρα πρέπει να τρέξουμε. Να μπορέσουμε να κερδίσουμε αποζημιώσεις για τη χαμένη παραγωγή για να μην καταστραφούν οι αγρότες μας. Αλλά να δούμε και μπροστά, μετά την καταστροφή σε ροδάκινα και νεκταρίνια να βρούμε τουλάχιστον λύσεις για τα υπόλοιπα προϊόντα που εξάγουμε στη Ρωσία στη διάρκεια του χρόνου: τα μήλα, τα σταφύλια, τα πορτοκάλια, τις φράουλες. Το έργο δεν είναι καθόλου εύκολο. Και αν δεν τα καταφέρουμε, κανείς δεν εγγυάται τι μέλλει γενέσθαι στον κόσμο της αγροτιάς. Όχι μόνον από οικονομικής και κοινωνικής απόψεως αλλά και πολιτικής. Ελπίζω οι αρμόδιοι να το λάβουν αυτό υπόψη τους πριν να είναι αργά…».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση