GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ίντερνετ στη Ρωσία υπό τον έλεγχο του Πούτιν. Χωρίς ανωνυμία τα blogs!

“Δρακόντειος” νόμος για το Ίντερνετ ξεκίνησε να ισχύει στη Ρωσία, στα πλαίσια του οποίου ακόμη και οι bloggers με πάνω από 3.000 ημε...


“Δρακόντειος” νόμος για το Ίντερνετ ξεκίνησε να ισχύει στη Ρωσία, στα πλαίσια του οποίου ακόμη και οι bloggers με πάνω από 3.000 ημερήσιες επισκέψεις πρέπει να καταγράφονται στην κρατική υπηρεσία Roskomnadzor που ελέγχει τα ΜΜΕ, δίνοντας στοιχεία των αναγνωστών τους.
Οι πάροχοι του Ίντερνετ θα πρέπει να παρέχουν στην Roskomnadzor στοιχεία για τους πελάτες τους, ενώ οι bloggers δεν θα διατηρούν πλέον δικαίωμα στην ανωνυμία. Ακόμη τα κοινωνικά δίκτυα θα πρέπει να διατηρούν δεδομένα των χρηστών τους για έξι μήνες και αυτά θα είναι προσβάσιμα στην κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει ιστορικό στον έλεγχο και τη χειραγώγηση των ΜΜΕ και η κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει κατηγορηθεί ότι “έριξε” ιστοσελίδες αντιπάλων του καθεστώστος, όπως του Γκάρι Κασπάροφ.
Ο Hugh Williamson, της οργάνωσης Human Rights Watch, αποκάλεσε τον νέο νόμο “σταθμό στην ανελέητη επιχείρηση καταστρατήγησης της ελευθερίας της έκφρασης”. “Το Ίντερνετ είναι ο τελευταίος χώρος ελεύθερης έκφρασης στη Ρωσία και αυτοί οι δρακόντειοι κανονισμοί, έχουν ξεκάθαρο στόχο να το θέσουν υπό κυβερνητικό έλεγχο”, τόνισε.
Πηγή: ΒBC

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση