GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιός εμπολα και άλλα ανθρώπων έργα...

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης Μέσα στους καθημερινούς μας πονοκεφάλους που προκύπτουν από τις «κυβερνητικές ιώσεις» (βλέπε ΕΝΦΙ...



Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης
Μέσα στους καθημερινούς μας πονοκεφάλους που προκύπτουν από τις «κυβερνητικές ιώσεις» (βλέπε ΕΝΦΙΑ, και λοιπούς εφιάλτες κλεψιάς), τον τελευταίο καιρό έχει προστεθεί ακόμα...
ένας, στον οποίο αν και δεν δίνουν οι περισσότεροι την πρέπουσα προσοχή, είναι ένας πραγματικός ΕΦΙΑΛΤΗΣ.

Παρακολουθούμε την εξόντωση πληθυσμών από ένα ύπουλο όπλο, ανθρώπινη ανακάλυψη (όπως αναφέρουν ειδικοί), με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά θνησιμότητας (από 50% - 90%).

Πρόκειται για τον Ιό ΕΜΠΟΛΑ, που αν και είναι «μακριά» μας (όπως κακώς πιστεύουν ορισμένοι) απειλεί ΚΑΙ τη χώρα μας.

Να δούμε περί τίνος πρόκειται, τι αναφέρεται στην «ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ» για τον ιό…

«Ο ιός Έμπολα (πρώην επίσημη ονομασία Zaire ebolavirus, ή EBOV) είναι ένα ιολογικό taxon, είδος που περιλαμβάνεται στο γένος ebolavirus, της οικογένειας των filoviridae, τα μέλη της οποίας ονομάζονται filovirus. Η τάξη είναι mononegavirales. Ο ιός Έμπολα του Ζαΐρ (Zaire ebolavirus) είναι ο πλέον επικίνδυνος από του έξι ιούς του γένους ebolavirus, που είναι αιτιολογικός παράγοντας της ασθένειας του ιού Έμπολα Ο ιός προκαλεί σοβαρό αιμορραγικό πυρετό σε ανθρώπους και άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά. O EBOV είναι παθογόνο της Ομάδας Κινδύνου 4 και είναι καταχωρισμένος ως βιολογικό όπλο στον έλεγχο εξαγωγών-εισαγωγών.

Είδη και έκθεση

Το όνομα Zaire ebolavirus προέρχεται από το Ζαΐρ (τη χώρα στην οποία ανακαλύφθηκε αρχικά ο ιός Έμπολα) και το ταξονομικό του πρόθεμα είναι ebolavirus (που υποδηλώνει είδος του ιού Έμπολα. Επίσης, είναι ένας από τους 30 γνωστούς ιούς που μπορούν να προκαλέσουν ιογενές σύνδρομο αιμορραγικού πυρετού. Το γένος Ebolavirus επί του παρόντος διαθέτει πέντε (5) διακριτά είδη: Sudan ebolavirus, Zaire ebolavirus, Tai Forest ebolavirus, Reston ebolavirus και Bundibugyo ebolavirus.

Κύρια έκθεση: συμβαίνει τυπικά όταν ταξιδεύει κανείς ή εργάζεται σε ενδημική από τον ιό περιοχή

Δευτερεύουσα έκθεση: συμβαίνει τυπικά από άνθρωπο σε άνθρωπο, κατά τη διάρκεια της ιατρικής φροντίδας, ή της ταφής μολυσμένων ασθενών. Συμβαίνει, επίσης, εξαιτίας της έκθεσης ανθρώπων σε θηλαστικά μολυσμένα από τον ιό.»

Αυτά είναι σε πολύ γενικες γραμμές όσα αφορούν τον επικίνδυνο Ιό ο οποίος (για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμα) είναι ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΑΣΗ και έχει σημάνει γενικό συναγερμό σε όλο τον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας…

Και εδώ έρχεται ο προβληματισμός πολλών…

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση….

«Αιμορραγικός πυρετός από ιό Ebola

Το Φεβρουάριο 2014 ανακοινώθηκε επιδημία ιογενούς αιμορραγικού πυρετού από ιό Ebola στη Γουινέα της Δυτικής Αφρικής. Μέχρι τις 4 Αυγούστου είχαν αναφερθεί 1.711 κρούσματα συμπεριλαμβανομένων 932 θανάτων, στην ευρύτερη αυτή περιοχή της Αφρικανικής Ηπείρου.
Η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι ενήλικες ηλικίας 15 - 59 ετών. Από τον έλεγχο επιβεβαιωμένων εργαστηριακά κρουσμάτων με PCR, διαπιστώθηκε η γονιδιακή ομοιότητα του στελέχους σε ποσοστό 98%, με το στέλεχος που προκάλεσε την επιδημία από ιό Ebola στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό το 2009.
Η επιδημία λαμβάνει χώρα σε 4 Κράτη της Δυτικής Αφρικής, Γουινέα, Λιβερία, Σιέρρα Λεόνε, Νιγηρία.

Συνοπτικός πίνακας σχετικά με τα κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού Ebola
Το ECDC έχει εκδώσει οδηγίες για εκτίμηση κινδύνου ασθενών με συμπτωματολογία ιογενούς αιμορραγικού πυρετού, που αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στη Γουινέα και στα υπόλοιπα προαναφερθέντα Κράτη.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τον αιμορραγικό πυρετό Ebola

Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε:

γενικές πληροφορίες σχετικά με τον αιμορραγικό πυρετό από ιούς Ebola,

τους τρόπους μετάδοσης των ιογενών αιμορραγικών πυρετώv,

τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης των ιογενών αιμορραγικών πυρετών,

τις οδηγίες για τη διαχείριση πιθανού/ύποπτου για ιογενή αιμορραγικό πυρετό κρούσματος σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας.»

Μια ΑΠΛΗ ανακοίνωση, που προσωπικά εμένα δε με καλύπτει, για τον απλούστατο λόγο πως ότι γίνεται στη χώρα μας γίνεται κατόπιν εορτής, αλλά και στα «τυφλά». Το λέω αυτό γιατί μην ξεχνάμε πως είμαστε ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ με λαθρομετανάστες που μπαίνουν από παντού, δεν ξέρουμε τι κουβαλάει ο καθένας, τους «φιλοξενούμε» με ότι συνεπάγεται αυτό, και το βασικότερο;

Οι υπηρεσίες «υγείας» στη χώρα μας, είναι ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ κατά γενική ομολογία του ιατρικού κόσμου.

Για τον συγκεκριμένο ιό γραφτήκαν και ειπώθηκαν πολλά κατά καιρούς, όπως και για πολλούς άλλους που κατασκευάστηκαν σε διάφορα εργαστήρια του κόσμου προκειμένου να εξυπηρετήσουν βρώμικους και ύπουλους πολέμους, και να εξοντώσουν «αθόρυβα» τις όποιες «απειλές» των κρατών. Η επιστήμη εδώ δούλεψε για το ΚΑΚΟ της ανθρωπότητας, και τώρα ο κόσμος θερίζει τις «θύελλες» των ανέμων που έσπειραν εκείνοι τους οποίους εμπιστεύτηκε για το… καλό του.

Είναι τυχαίο που υπάρχουν χώρες πολύ μακριά από την Αφρική, που μπήκαν σε κόκκινο συναγερμό;

ΠΟΣΟ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ;

Το μόνο σίγουρο είναι πως ξεκάθαρη απάντηση δεν θα πάρουμε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση