GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Φωνή λαού» στον Αμπελώνα για τα σκουπίδια

Τα «πάνω κάτω» έφεραν τη Δευτέρα το μεσημέρι, οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Αμπελώνα του δήμου Πύργου, οι οποίοι, διαμαρτυ...



Τα «πάνω κάτω» έφεραν τη Δευτέρα το μεσημέρι, οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Αμπελώνα του δήμου Πύργου, οι οποίοι, διαμαρτυρόμενοι... για τα σκουπίδια, ζήτησαν από την υπεύθυνη υπηρεσία του δήμου, να κάνει την αποκομιδή στο χωριό τους.

Οι κάτοικοι του Αμπελώνα και ο νέος πρόεδρος του χωριού, Χρήστος Γαλανόπουλος, έδειξαν την αγανάκτησή τους, για την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική κοινότητα, από την οποία εδώ και τρεις περίπου μήνες τα σκουπίδια δεν έχουν μαζευθεί σε κανένα σημείο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα απορρίμματα να έχουν αποκλείσει μέχρι σήμερα ολόκληρα σημεία και δρόμους ενώ ακριβώς δίπλα από αυτά, οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες των κατοικιών δεν μπορούσαν να αντέξουν την κατάσταση αυτή.

«Έχουμε έλθει για διακοπές και έχουμε μικρά παιδιά τα οποία είναι αναγκασμένα να τριγυρνούν ανάμεσα στα σκουπίδια και να αναπνέουν όλη αυτή τη δυσοδία. Αφού πλέον ο δήμος μεταφέρει τα σκουπίδια και κάνει αποκομιδή, γιατί στο χωριό μας που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά, δεν έχουν έλθει να τα μαζέψουν;», ανέφεραν οι κάτοικοι του Αμπελώνα, φανερά αγανακτισμένοι για την κατάσταση που βιώνουν εδώ και πολλές ημέρες.

Τους «έπνιξε» η αγανάκτηση

Εκτός από τις σωρρούς των απορριμμάτων που κάθε ημέρα για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχουν μαζευθεί στον Αμπελώνα, οι κάτοικοι, έχουν «πνιγεί» και από την αγανάκτησή τους για την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί. Χθες το μεσημέρι, λοιπόν, συγκεντρώθηκαν στο πιο κεντρικό σημείο του χωριού, διαμαρτυρόμενοι για την μη αποκομιδή των σκουπιδιών. Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν έντονες αντιδράσεις με τους κατοίκους να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται στους υπαλλήλους καθαριότητας που έφτασαν τελικά στην τοπική κοινότητα για να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Ξεκίνησε η αποκομιδή

Λίγη ώρα αργότερα και ύστερα από τα εκατοντάδες τηλέφωνα που δέχθηκε η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, από τον πρόεδρο, Χρήστο Γαλανόπουλο, αλλά και κατοίκους του χωριού, τα μηχανήματα του δήμου μαζί με φορτηγά και υπαλλήλους καθαριότητας, έφτασαν στο χωριό, όπου ξεκίνησαν την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ωστόσο οι κάτοικοι, δεν επέτρεψαν στα μηχανήματα να φύγουν αν δεν ολοκληρωθεί η αποκομιδή ζητώντας από τους υπαλλήλους που ήταν στο σημείο να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και με την παρουσία της αστυνομίας στο σημείο, με την αποκομιδή να συνεχίζεται κανονικά ενώ σήμερα αναμένεται και πάλι τα μηχανήματα του δήμου να ολοκληρώσουν το έργο της αποκομιδής και στα υπόλοιπα σημεία.
ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση