GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λέει ο Θ. Τζήμερος για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία‏

Του Θάνου Τζήμερου.  ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ; Με ρωτούν αρκετοί δημοσιογράφοι για την πρόσκληση συμμαχιών που θα απευθύνει η ΝΔ. Έγραψα αυτό ...

Του Θάνου Τζήμερου. 

ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ;
Με ρωτούν αρκετοί δημοσιογράφοι για την πρόσκληση συμμαχιών που θα απευθύνει η ΝΔ. Έγραψα αυτό το κείμενο ως απάντηση:

Να συμμαχήσουμε, ναι. Η Ελλάδα μόνο με συμμαχίες μπορεί να ορθοποδήσει. Αλλά προηγουμένως να προσδιορίσουμε τον κοινό εχθρό. Για μας είναι ο λαϊκισμός και το πελατεικό σύστημα, που ζει και βασιλεύει και αντιστρατεύεται κάθε εκσυγχρονιστική προσπάθεια. Είναι αυτός ο εχθρός και της ΝΔ; Για χάρη του, για τη συντήρηση αυτού του συστήματος, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξοντώνουν την παραγωγική οικονομία. Έχουν καταλάβει στην κυβέρνηση ότι οι φόροι στο μη εισόδημα είναι ουσιαστικό κούρεμα καταθέσεων; Για όσους έχουν ακόμα. Για όσους δεν έχουν; Έχουν καταλάβει ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι δήμευση της περιουσίας; Ότι μπλοκάρει την αγορά των ακινήτων, προκαλώντας αλυσιδωτές καταστροφές όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στα κρατικά έσοδα; Οι δυνάμεις του ορθολογισμού και του επαγγελματισμού έχουν εχθρούς τον παραλογισμό και την ασχετοσύνη. Το άρπα – κόλλα. Τους νόμους, στο πόδι, που αλλάζουν κάθε δέκα μέρες.


Αποφάσισε να το σταματήσει αυτό η ΝΔ; Σήμερα υπάρχουν υγιείς δυνάμεις διάσπαρτες σε αρκετά κόμματα - και εντός Βουλής. Αλλά είναι η μειονότητα. Προσπαθούν, είναι αλήθεια, αλλά το πάνω χέρι το έχουν οι λαϊκιστές. Θα αποφασίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να χτυπήσουν τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό δηλαδή τα φίδια που ζέσταιναν 40 χρόνια στον κόρφο τους; Θα θεωρήσουν αυτονόητη την απόδοση λογαριασμού στους φορολογούμενους για το πώς διαχειρίστηκαν τα χρήματά τους; Θα σταματήσουν να καταδιώκουν το επιχειρείν; Θα εφαρμόσουν πληροφορική παντού στο Δημόσιο;

Αν δεσμευθούν ότι θα κάνουν όλα αυτά, και θα ξεκινήσουμε τη δουλειά αύριο, θα συνεργαστούμε. Αλλά, έδειξε ο πρόσφατος ανασχηματισμός παρόμοια πρόθεση; Δυστυχώς σήμερα ο ψηφοφόρος έχει να επιλέξει ανάμεσα στον ακαριαίο θάνατο που θα προκαλέσει ενδεχόμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και στον αργό και βασανιστικό που προκαλεί η φορομπηχτική κυβερνητική πολιτική και το βάλτωμα των αλλαγών. Εμείς ψηφίζουμε ζωή, δηλαδή συνολική μεταρρύθμιση, εκ βάθρων. Αν δεν την αποφασίσει η κυβέρνηση θα την επιβάλουν οι εξελίξεις και οι κλειστές κάνουλες. Να μη φτάσουμε μέχρι εκεί. Ας ψηφίσουν και άλλοι τις γενναίες, δομικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, να συνεργαστούμε.

Το παραπάνω κείμενο έγραψε ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά στην προσωπική του σελίδα

8 σχόλια

  1. Μετρρυθμιση εκ βαθρων για τον κ Τζήμερο σημαινε στοπ στη φορολογησηση των εχοντων και σχεδον μηδενικους μισθους στο δημοσιο και ιδιωτικο τομεα με αποτελεσμα ουτε το στιγμιαιο θανατο ουτε τον αργο αλλα τον συντομωτερο θανατο των Ελληνων. Η δικαιολογια οτι θα ρθουν κεφαλαια και θα ρθει αναπτυξη δεν μαρτυρει την αληθεια οτι δηλαδη παλι τα χρηματα των εταιρειων απο τα κερδη θα οδευουν στο εξωτερικο κια ο λαος θα ειναι παλι ο χαμενος αν δεν υπαρξει μαι σοβαρη κοινωνικη συμφωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παψε να σκεφτεσαι με στερεοτυπα.Η ετοιμοπαραδοτη σκεψη ειναι οκνηρια .

      Διαγραφή
  2. Δεν υπάρχει μεταφερομενη σκέψη αλλα αποψη και ουτε δημιουργια σκεψης απο το μηδεν. Τα παντα (οχι τα ζωακια) ειναι σχετικα, ακομα και η οκνηρια μπορει να αποτελεσει βαση για μια πιο ολοκληρωμενη σκεψη απο αλλες επιμονου προσπαθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς ήρθατε στη Νέα Ελλάδα των Ολιγαρχών.

    Ενώ η τρόϊκα και η εντολοδόχος ελληνική κυβέρνηση κόπτονται να ανοίξουν όλα τα επαγγέλματα και να απελευθερωθούν εντελώς οι απολύσεις των εργαζομένων, την ίδια στιγμή προχωρούν σε υπερσυγκέντρωση των ΜΜΕ και των τραπεζών σε χέρια λίγων. Και συγκεκριμένα στα χέρια εκείνων που συντάσσονται με τα συμφέροντα των διεθνών ολιγαρχών.

    Έτσι εννοούν τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Μια εξοντωτική ισοπέδωση προς τα κάτω,
    για να μην σηκωθεί κανένα νέο «κεφάλι» και μια υπερσυγκέντρωση του πλούτου και της εξουσίας στην κορυφή.

    Παρατηρούμε επίσης μια υπερπροστασία της ιδιοκτησίας στην κορυφή (π.χ. εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι, μιντιάρχες, τραπεζίτες) και μια κατάλυση της ιδιοκτησίας στη βάση που φτάνει στην ουσία μέχρι τη δήμευση.

    Καλώς ήρθατε στη Νέα Ελλάδα των ολιγαρχών.

    Καλώς ήρθατε στην κόλαση του σύγχρονου ελληνικού Μεσαίωνα.

    Τώρα ζώα... ψηφίστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω να ελπίζω ότι σε αυτό το ((μικρο σαιτ)) το διαβάζουν από όλα τα κόμματα... Έγραφα όταν έβγαιναν οι ΑΙΣΧΡΟΙ αρχηγοί ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, συνεπικουρούμενοι απο τον ΑΙΣΧΡΟ αδωνι, την ΑΙΣΧΡΉ βουλτεψη , τον ΑΙΣΧΡΟ ρήγα , τον ΑΙΣΡΧΟ ταμηλο,την ΑΙΣΡΧΗ αννα μυσελ ασυμακοπουλου ο ΑΙΣΡΧΟΣ ντινοπουλος και ολα αυτα τα ΚΑΘΙΚΆΚΙΑ, μαζί με μερικους τ ΑΙΣΡΧΟΥΣ δημοσιογράφους και ΣΑΣ έλεγαν είδατε τι έπαθε η ΚΥΠΡΟΣ; τους κούρεψαν της κατάθεσης ΚΑΙ πανηγύριζαν μάλιστα μερικοί ...ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΚΑΛΑ να βρείτε και και να δείτε, τι έγραψα τότε ,ότι εμείς ΕΔΩ δεν έχουμε καταθέσεις και το κούρεμα θα είναι ΣΤΑ ΑΚΊΝΗΤΑ ΣΑΣ...χθες λυπών ο κύριος της πρώην κυρίας υπουργού ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΛΙΚΟΛΑΟΥ είπε στο ΚΕΝΤΡΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΡ ότι ΝΑΙ ο ΕΝΦΙΑ είναι (έμμεσο κούρεμα καταθέσεων) δηλαδή ΌΣΟΙ ΈΧΟΥΝ ακόμα κανένα ευρώ σε καμιά τρύπα η τράπεζα και φοβούνται για την καλύβα τους ΘΑ ΤΑ ΒΓΆΛΟΥΝ ΝΑ ΠΆΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΉΣΟΥΝ ΚΑ-ΝΟ-ΝΙ-ΚΑ..

    Και άντε και εφέτος είχαν και τους τα ακουμπούν, ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ; τι θα τους δώσουν τα παιδιά τους; Γιατί ανάπτυξη υπάρχει και στις Φιλιππίνες ΚΑΙ στην Σιγκαπούρη αλλά η παιδική πορνεία ΟΡΓΙΆΖΕΙ από μερικούς ((ΚΑΛΟΥΣ))..ΕΊΣΤΕ έτοιμοι για τον σεξοτουρισμό ΤΟΝ ΑΝΗΛΊΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ;;; ΑΝ ΟΧΙ ετοιμαστείτε διότι του χρόνου δεν θα έχετε στην άκρη ούτε σεντς... ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΑΊΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΛ τον κυρίων αυτόν να κάνουν προπαγάνδα ότι μας έμεινε η ΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΔΙ...Όμως η ΟΥΡΑ είναι μεγάλη όσο ο νοητός (κύκλος) του διαστήματος..

    1) Στην ΕΛΒΕΤΙΑ υπάρχουν τα περισσότερα δις ευρώ από Ελληνες και αξιωματούχους ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ...ΠΟΘΕΣ ΕΣΧΕΣ κύριοι υπαρχή; ...ΟΧΙ λένε ΝΑΙ ΟΧΙ ΛΕΝΕ οι ξένοι..

    2) ΕΝΦΙΑ σε ένα κουφάρι σε ένα ημιτελή σπίτι ΜΠΑΙΝΕΙ;..( όχι σε ξενοίκιαστο κ.τ.λ)ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΦΑΡΙ ΡΕ ΚΥΡΙΟΙ ΜΠΑΙΝΕΙ; και ναι πότε θα το τελειώσει αυτός που το κατέχει ΝΑ ΜΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΓΆΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΤΟΥ;.


    3) Αυτά ούτε στην Βόρειο Κορέα δεν τα κάνουν οι ακραίοι κομουνιστές ..τι θέλουν; μετά τα σπίτια ΣΑΣ της ζωές σας, ΝΑΙ ΤΗΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ..

    4) Ο ομοφοβικός ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πει ΑΛΗΘΕΙΕΣ.... ΣΤΗΝ πολιτική αλλά και οι πολίτικοι είναι συμφέροντα ΟΜΩΣ οι δουλειά τους είναι αυτά τα συμφέροντα ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΉΝΟΥΝ να εξοντώνουν τους ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ.. ξέρετε όταν μια γυναίκα κάνει τεστ παπ στα 21 χρόνια τους γιατί το λέει το φασιστικό υπουργείο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΝΥΝ ΒΟΡΙΔΗ θα πρέπει να ξέρουν ότι τα τσετ ΠΑΠ ξεκινουν να γινονται οταν η γυναικες εχουν σεξουαλικη ΖΩΗ ..εκτός ΕΑΝ η ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ της νουδουπασοκρατιας θα τους ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ...ξέρετε έχουν συσσωρευόμενο τόσο ΜΙΣΟΣ αυτοί οι άνθρωποι επάνω τους που δεν ξέρω που θα τους οδηγήσει ΆΛΛΟ δικαιοσύνη και ΆΛΛΟ ΦΑΣΙΣΜΟΣ..ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΈΧΟΥΝ ΜΕΓΆΛΗ ΕΥΘΎΝΗ διότι τα ΜΜΕ στην ΕΛΛΑΔΑ είναι στην 86 παγκοσμίως στην ελευθερία του ΤΎΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΣΤΟΝ ΑΠΛΌ ΕΛΛΗΝΑ..ΈΤΣΙ ΈΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΤΆΜΙ ΚΑΙ ΌΝΟΜΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΥΧΑΊΟ.. ΤΟΥ ΤΟ ΈΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΆΜΕ ΠΈΣΟΥΜΕ ΜΈΣΑ ΝΑ ΠΝΙΓΟΎΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΝ ΟΙ 100.000 ΑΓΥΡΤΕΣ ..

    Αύριο ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ Βοριδης ίσως εξαγγείλει μέσω τον ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ Μ.Μ.Ε και (ακτινογραφία αίματος) και ίσως να βρεθούν να μερικοί (σωτήρες σαν τον κύριο της φωτο) ΝΑ ΠΟΥΝ ΝΑΙ ΕΊΝΑΙ ΣΩΣΤΌ..ΣΥΧΩΝΕΥΌΜΑΣΤΕ ...

    ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΘΑ ΤΟ ΛΟΥΣΤΟΎΜΕ ΟΛΟΙ, ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...

    Μπούτζουκας Θεόδωρος Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαρείτε τη “δημοκρατία” των δοσίλογων Σαμαρά-Βενιζέλου!!!

    O Χ.Χωμενίδης κατακεραυνώνει τη κυβέρνηση: "Πρόκειται για ευθεία κυβερνητική παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ"

    Mε επιστολή-καταπέλτη ο Χρήστος Χωμενίδης κατακεραυνώνει κυβέρνηση και διοίκηση της ΝΕΡΙΤ και υποβάλλει την παραίτησή του στον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.

    Την επιστολή ανήρτησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο facebook.

    «Προς τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Καθηγητή Θεόδωρο Φορτσάκη
    Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

    Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,
    Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου.

    Δεν πρόκειται για το εάν η ομιλία ή και η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έπρεπε να μεταδοθούν απευθείας από την ΝΕΡΙΤ.

    Πρόκειται για την ευθεία κυβερνητική παρέμβαση, η οποία αμφισβήτησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ τη δυνατότητα του να επιλαμβάνεται ζητημάτων, που ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα μιας Δημόσιας -και ανεξάρτητης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα- Ραδιοτηλεόρασης. Και οδήγησε στην παραίτηση του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη.

    Εδώ και έναν περίπου χρόνο, προσπαθούμε υπό την προεδρία σας, αντιμετωπίζοντας τις πιο πιθανές και απίθανες δυσκολίες, να θέσουμε τις βάσεις για να οικοδομηθεί μια νέου τύπου Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η οποία δεν θα κηδεμονεύεται, δεν θα ποδηγετείται, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε και θα μοιράζεται σε σφαίρες επιρροής ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις ανάλογα με τη δύναμη της καθεμιάς.

    Για αυτή μας την προσπάθεια τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα. Εάν τα δεχθούμε ως τετελεσμένα, το μέχρι σήμερα έργο μας επί της ουσίας ακυρώνεται.

    Εάν δεχθούμε ότι κρίσιμες –ή και μη κρίσιμες- αποφάσεις λαμβάνονται και κάπου αλλού και από κάποιους άλλους, υπομονομεύουμε εκόντες-άκοντες το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

    Λυπάμαι πολύ.

    Με τιμή,
    Χ.Α.Χωμενίδης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΑ ΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΓΕΛΙΟΥΣ:

    λΟΙΠΟΝ:εκινήσαμε να λαμβάνουμε τα απίστευτα μέτρα και φόρους με την δικαιολογία ότι αν δεν το κάναμε θα γυρίζαμε στην δραχμή οπότε θα είχαμε ανεργία 30% και απώλεια αγοραστικής δύναμης στο 40% (λόγω υποτίμησης). Μα για μια στιγμή! Αυτά τα έχουμε και τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Η σταθερότητα και τα πλεονάσματα είναι επιτυχίες; ΧΑ ΧΑ ΧΑ σα να σου κόψανε τα δύο πόδια για να ζήσεις ο υπόλοιπος...

    Όμως αγαπητοί φίλοι μην τρομοκρατείστε.

    Αφού ο ΣαμαράαΒενιζελος είναι τόσοι ικανοί όσο λένε, θα βρουν την λύση.

    Αν δεν την βρουν δεν θα είναι τόσο ικανοί, οπότε σωστά θα έχουν χάσει ΕΤΣΙ; ΕΤΣΙ.

    Τώρα αν οι Πανίσχυροι ξένοι δανειστές και προστάτες μας κινδυνεύουν να χάσουν και τα αυγά και τα καλάθια, εξ αιτίας της Ελλάδας, ας κάνουν αυτοί τα απαραίτητα για να μην τα χάσουν.

    Εμείς ούτως ή άλλως τα λεφτά τα χάσαμε όλα και είμαστε όπως πάντα ψωροκώσταινα η οποία σημειωτέον ποτέ δεν πεθαίνει.

    Εξ ού και ουδόλως μας συγκινεί ο καταποντισμός του Χρηματιστηρίου, το κούρεμα των καταθέσεων αυτών που τά'χουν στις τράπεζες, ή τα περίφημα σπρέντ που τά'μαθε και η μάνα μου η αγράμματη.

    Ξέρουμε και πάλι οτι οι ανεκτίμητες αξίες της ζωής είναι αυτές που δεν αποτιμώνται σε χρήμα. Άλλωστε τώρα έχουμε και τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης.

    Ας έρθουν οι Γερμανοί να τα αγοράσουν όλα. Τότε σίγουρα θα ξαναγίνουμε Βαυαρικό Πριγκηπάτο. Δεν θάναι η πρώτη φορά...Μπορεί να ξαναβάλουμε και Πρίγκηπα τον γιό του Γλύξμπουργκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση