GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομιλία Κουίκ για πολυνομοσχέδιο

Στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουικ, έκανε την εξή...



Στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουικ, έκανε την εξής τοποθέτηση, που παραθέτουμε ολόκληρη από τα επίσημα πρακτικά:

«Κύριε Υπουργέ, είχατε πει σε μία δήλωση ότι «έχουμε φάει πολύ ξύλο». Όμως το βέβαιο είναι ότι δεν το έχετε φάει εσείς. Εσείς το έχετε ρίξει στον ελληνικό λαό. Έχει φάει πολύ ξύλο ο ελληνικός λαός από εσάς και από όλους εκείνους οι οποίοι έχουν τις ίδιες πολιτικές, οικονομικές, μνημονιακές σκέψεις.

Συνεπώς, θα έλεγα ότι χρειάζεται λίγο προσοχή σε μία γενικευμένη δήλωση. Θα ήταν καλό.

ΟΙ ΣΤΑΜΟΥΛΟΚΟΛΛΑΔΕΣ, ΤΑ 300 ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Όπως επίσης, στρεφόμενος προς την πλευρά της κύριας πτέρυγας της Συγκυβέρνησης, επειδή άκουσα τον Εισηγητή νωρίτερα σήμερα να λέει ότι «μέτρα οφείλαμε να πάρουμε και να παίρνουμε», απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω στους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας με ποιους συγκυβερνάτε.

Είναι εκείνοι οι οποίοι, όταν προσπαθούσε η Κυβέρνηση ’90 - ’93 του Μητσοτάκη να πάρει τέτοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες, είχατε απέναντί σας τους Σταμουλοκολλάδες τους. Αυτή είναι η τραγική αλήθεια.
Το λέω, γιατί εγώ ήμουν εκείνη την εποχή στο ραδιόφωνο και στήριζα εκείνες τις πρωτοβουλίες. Και ίσως να μην ήμασταν αυτήν την τετραετία έτσι, εάν τότε είχαμε προχωρήσει σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό κράτος.

Σ’ ό, τι αφορά το 1 δισ. προαπαιτούμενα, για να πάρουμε ένα δάνειο 1 δισ., - σωστά κύριε Υπουργέ; - θα μπορούσαμε να είχαμε καταρχήν κάβα τα 300 εκατομμύρια, για να μη φτάσουμε στο 1 δισ.

Να υπενθυμίσω ότι αυτά τα 300 εκατομμύρια, κύριε Υπουργέ, είναι τα λεφτά που δεν μπήκαν στα κρατικά ταμεία από την εσφαλμένη, ολέθρια πολιτική του πετρελαίου- θέρμανσης.

Χάθηκαν 300 εκατομμύρια ευρώ από παραλείψεις της Κυβέρνησης, από παραλείψεις του προκατόχου σας. Και, δυστυχώς, δεν υπάρχει νομικός τρόπος για να του πούμε «φέρτε αυτά τα χρήματα, κύριε Στουρνάρα και όσοι υπογράψατε τη ρύθμιση για το πετρέλαιο θέρμανσης». Γιατί τόσα χάθηκαν από τα κρατικά ταμεία, 300 εκατομμύρια ευρώ!

Επίσης, εγώ θα μπορούσα να σας βρω και πολύ περισσότερα για να μην πάμε ούτε σε άλλα προαπαιτούμενα. Θα μπορούσα να σας βρω το 1 δισεκατομμύριο, - έτσι για πλάκα - σε περίπτωση που ζητήσετε όλα αυτά τα λεφτά τα οποία πήγαν στον αέρα, στον περίφημο φάκελο που δεν εννοεί να ανοίξει η Κυβέρνηση, το φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως ξέρετε, που ξεκίνησαν επί των δικών σας ημερών - και αναφέρομαι στην Κυβέρνηση Σημίτη - η υπερχρέωση των έργων με τις ταχύρρυθμες διαδικασίες των τελευταίων ετών ήταν πέρα από κάθε λογική. Πραγματικά μέχρι σήμερα δεν ξέρουμε πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά και το πού και πώς πήγαν αυτά τα λεφτά.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΘΡΑΚΗ, ΕΒΖ

Από εκεί και πέρα, θέλω να σταθώ για λίγο στα θέματα της ανάπτυξης, κάτι το οποίο προβάλλατε την Κυριακή και στο άρθρο σας στην «Καθημερινή», αλλά και για το οποίο μας είπατε σήμερα εδώ.

Ανάπτυξη με όλες αυτές τις τροϊκανές δεσμεύσεις δεν πρόκειται να έρθει. Και μη μου λένε τώρα ότι τα μνημόνια τελειώνουν το 2016, διότι είναι δεδομένα η σκόνη και ο όλεθρος που θα αφήσει πίσω του το μνημόνιο για την επόμενη τουλάχιστον εικοσαετία. Οι υποχρεώσεις μας θα τραβάνε μέχρι το 2060, κάτι που ξέρουμε.

Έρχομαι, λοιπόν, στην ανάπτυξη! Να ξεκινήσουμε από τη μείωση της φορολογίας; Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να βάλετε μείωση των φορολογιών μέσα στο σημερινό νομοσχέδιο των προαπαιτούμενων; Δεσμευθείτε τώρα και πείτε «κύριοι, εντάξει, δεν μπορούμε τώρα, αλλά 1η Σεπτεμβρίου θα φέρω νομοσχέδιο με το οποίο θα μειώσω τους φορολογικούς συντελεστές».

Πώς θα πετύχουμε την ανάπτυξη - και σας μιλάω και ως εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη - όταν, κύριε Υπουργέ, η Βουλγαρία δουλεύει δίπλα με 10% φόρο στις επιχειρήσεις και εμείς με 26%;

Πείτε τώρα ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα χαμηλώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές στις παραμεθόριες περιοχές στο βαθμό του ανταγωνισμού, ώστε να μη φεύγουν και πηγαίνουν στις άλλες χώρες οι μεταποιητικές επιχειρήσεις και να μείνουν στην Ελλάδα, να μείνουν στη Θράκη και να μη δίνουμε και οικονομικά ερείσματα με το «μαύρο» χρήμα στο τουρκικό προξενείο που σκορπάει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο μία για τη μαντίλα, μία για την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας κλπ. κλπ. Αυτό είναι γεγονός.

Η τελευταία καμινάδα στον Έβρο έκλεισε. Έκλεισε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης! Έκλεισε και στις Σέρρες το εργοστάσιο που έχτισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής! Και κοιτάζω προς την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλάμε για ανάπτυξη, όταν η Τουρκία δουλεύει με 8% ΦΠΑ στον τουρισμό. Και δεν ξέρω αν θα μπορέσετε να κρατήσετε με νύχια και με δόντια απέναντι στις επιταγές της τρόικας το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, την ώρα που το ζητούν και τα νησιά στο Ιόνιο, αφού λένε ότι και αυτοί είναι νησιωτική χώρα.

ΤΑΙΠΕΔ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΑΡΧΗΓΟΙ Ε.Δ.

Σε ό, τι αφορά το ΤΑΙΠΕΔ, άκουσα με πολύ ενδιαφέρον τα όσα ελέχθησαν σχετικά με το πώς θα πρέπει να προστατευτούμε έναντι των αναμορφώσεων που κάνετε στο θέμα του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να επιταχύνετε τις διαδικασίες για να μπορείτε να ξεπουλάτε λίγο πιο εύκολα.

Όμως, μέσα σε όλα έχετε βάλει και μια πολύ επικίνδυνη ρήτρα. Βάζετε πλέον μόνο την υπογραφή ενός πολιτικού προσώπου - που είναι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και σας υπενθυμίζω ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι πολιτικό πρόσωπο με ό, τι αυτό σημαίνει σε σχέση με το Σύνταγμα περί ασυλίας του - για να εγκριθεί η πώληση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, τα οποία μπορεί να είναι και στρατηγικής σημασίας για μας, όταν οι Τούρκοι καιροφυλαχτούν, για παράδειγμα, απέναντι, για να αγοράσουν τις μαρίνες μας.

Θα ήθελα απλά να υπενθυμίσω σε κάποιους συναδέλφους εδώ, ότι εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμφωνήσαμε κατά το ήμισυ - γιατί κάποιοι διαφώνησαν, αλλά κάποιοι συμφώνησαν και κατά σύμπτωση και ο Παύλος Χαϊκάλης και εγώ συμφωνήσαμε - και συνυπογράψαμε μια τροπολογία με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - και μετά από ξενύχτι πείστηκαν και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε - ώστε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους να μην μπορούν να πουληθούν βραχονησίδες και νησίδες. Η τροπολογία προέβλεπε ότι απαγορεύεται η πώληση νησίδων και βραχονησίδων του ελληνικού Δημοσίου, αν δεν βάλουν την υπογραφή και οι τέσσερις Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και θα περίμενα από μία Κυβέρνηση που πρέπει να έχει πολύ υψηλό κριτήριο προστασίας των εθνικών στρατηγικών συμφερόντων, το άρθρο το συγκεκριμένο, που - αν δεν κάνω λάθος - είναι το άρθρο 13, να μην το αλλοιώσει με την υπογραφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά να βάλει μέσα τη ρήτρα των τεσσάρων Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, κύριε Υπουργέ.

ΤΥΠΩΘΗΤΩ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΑΡΘΡΟ 152, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Το άρθρο 152, επίσης, είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, σε συνδυασμό και με το άρθρο 202. Εγώ θα μείνω, όμως, στο άρθρο 152, όπου στην ουσία απαγορεύετε/αι - και με «έψιλον» και με «άλφα γιώτα» στο τέλος - τη δημοσίευση προκηρύξεων, διακηρύξεων, που από τη μια είναι το απόλυτο σκοτάδι στην ανάληψη δημοσίων έργων - μικρών ή μεγάλων, τεχνικών ή μη - και από την άλλη, βεβαίως - και το χειρότερο- αφανίζονται τα περιφερειακά Μέσα ενημέρωσης. Είναι το τελευταίο τους αποκούμπι. Τα σκοτώνετε! Τα οδηγείτε στην κρεμάλα!

Άκουσα σε δήλωση που έκανε σε ιδιωτικό κανάλι τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιακουμάτο να λέει «Θα το διορθώσουμε», αλλά δεν άκουσα κουβέντα μέχρι τώρα. Κουβέντα!

Επιπλέον, πρέπει να σας πω ότι μεθοδεύετε/αι - και με «έψιλον» και με «άλφα γιώτα» στο τέλος - το κλείσιμο πλέον όλων εκείνων των ενοχλητικών, όχι μόνο ως προς την Κυβέρνηση, αλλά και ως προς τα μεγαθήρια που κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα.

Αναφέρομαι στα αθηνοκεντρικά μέσα ενημέρωσης. Ήδη έχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα με τα τηλεοπτικά κανάλια, διότι τα τηλεοπτικά κανάλια στην περιφέρεια χρειάζονται κόστος τουλάχιστον επτά-οκτώ μισθών υπαλλήλων εργαζομένων εκεί, για να μπουν στην πλατφόρμα της Digea. Κανάλι Digea στην επαρχία απαγορεύεται. Τρεις-τρεισήμισι χιλιάδες ευρώ το μήνα δεν μπορεί να τα βρει ο ιδιοκτήτης, ο καναλάρχης. Δεν γίνεται! Ούτε γι’ αυτό υπήρξε πρόνοια και πρόβλεψη.

Να πω και κάτι άλλο ανεξάρτητα με το στικάκι. Η λέξη «τυπωθήτω» δεν πρόκειται ποτέ να φύγει από το λεξικό μας. «Τυπωθήτω», διότι ό, τι τυπώνεται μένει. Στην ηλεκτρονική γλώσσα μπορεί και να παραχαραχθεί.

ΤΑΜΕΙΑ ΑΡΩΓΗΣ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

Συνεπώς, φέρτε την τροπολογία ή αποσύρετε τελείως το άρθρο αυτό. Διότι μέχρι τώρα σε αυτά τα οποία μας δώσατε, κύριε Υπουργέ, δηλαδή στις νομοθετικές βελτιώσεις, δεν υπάρχει τίποτα ούτε για το άρθρο 152 ούτε για το άρθρο 202 ούτε για το Ταμείο Αρωγής των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, που από την τσέπη τους έβαλαν λεφτά για να φτιάξουν Ταμείο Αρωγής. Από την τσέπη τους! Δεν πήραν ούτε από τη δική σας τσέπη ούτε από την τσέπη κανενός άλλου. Και τώρα τους ξεπαστρεύετε.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά κάνατε και την άλλη «ταρζανιά», για να χρησιμοποιήσω μια φράση. Ποια είναι αυτή; Κάνατε έτσι τη διατύπωση, ώστε να μην μπορεί κανένας να πει «Δεν με συμφέρει. Προκειμένου να πάρω το εφάπαξ μου, ας φύγω σήμερα.» Τους βάλατε χειροπέδες. Τους καταστήσατε ομήρους. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούμε να αποσυρθεί όλο το συγκεκριμένο άρθρο, το άρθρο 221.

Θέλω να σας πω ότι θα καταθέσω έγγραφη πρότασή μας - αλλά θα την αναπτύξω αύριο - για το θέμα των οφειλετών των δημοσίου. Δεν έγινε καμία ειδικότερη κουβέντα από κανέναν ομιλητή σήμερα, την ώρα όπου πλέον οι Έλληνες δεν είναι τα λαμόγια, οι φοροφυγάδες, τα «τζίνια» των διάφορων λιστών Λαγκάρντ και δεν συμμαζεύεται, είναι οι ανήμποροι πλέον να φοροδοτήσουν με όλη αυτήν την καταιγίδα που υφίστανται τα τελευταία χρόνια.

ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Θα το καταθέσω, ώστε αν θέλετε, αν έχετε χρόνο, να του ρίξετε μια ματιά. Είναι για το Εθνικό Ταμείο Οφειλετών του Δημοσίου. Είναι η πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Αύριο στην κατ’ άρθρον συζήτηση θα το αναπτύξω, διότι έχουμε υποχρέωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, πέρα από την όποια κριτική μας, κύριε Υπουργέ, να καταθέτουμε και τις προτάσεις, γιατί αυτός πιστεύω ότι είναι και ένας από τους σημαντικούς ρόλους που έχει η Αντιπολίτευση.

Σε ό, τι αφορά το πόθεν έσχες, εμείς ζητάμε να γίνει όσο πιο αυστηρό μπορεί, τουλάχιστον για τον πολιτικό κόσμο της χώρας, για να υπάρχει η απόλυτη διαφάνεια σε σχέση με τον πολίτη.

Υπάρχει, όμως, κάτι εδώ που θα ήθελα να το σημειώσω. Είμαστε και η μόνη χώρα στον κόσμο που έχουμε το πόθεν έσχες. Διότι το πολιτικό σύστημα όλα αυτά τα χρόνια τα έχει καταφέρει να μην έχει - ή να μην θέλει ή να μην της έχει δοθεί η ευκαιρία - αξιόμαχες διωκτικές φορολογικές αρχές, τύπου IRS, οπότε τα πόθεν έσχες, κύριε Υπουργέ, θα ήταν στο καλάθι των αχρήστων. Γιατί μόνο με τις φορολογικές δηλώσεις των δικών σου και των οικείων σου θα μπορούσαν, εάν έχεις κλέψει έστω και ένα δολάριο ή ένα ευρώ ή μία δραχμή, να σε έχουν πακετάρει και να σε πάνε μέσα, όπως πήγαν και τον διάσημο γκάγκστερ για φορολογικές παραβάσεις, τον Αλ Καπόνε.

Συνεπώς, κύριε Υπουργέ, δώστε μεγαλύτερη βάση και αξία στις πραγματικές διωκτικές φορολογικές αρχές και από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα, τα πόθεν έσχες, σας διαβεβαιώνω είναι περιττά χαρτιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση