GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίκη και πρόκριση για Παναθηναϊκό

Με απουσία ενός χρόνου ο Παναθηναϊκός ξαναγίνεται… Panathinaikos! Τι κι αν είχε νικήσει 4-1 στο πρώτο ματς; Το τριφύλλι δεν έκατσε ...


Με απουσία ενός χρόνου ο Παναθηναϊκός ξαναγίνεται… Panathinaikos! Τι κι αν είχε νικήσει 4-1 στο πρώτο ματς;
Το τριφύλλι δεν έκατσε στο αποτέλεσμα της Λεωφόρου και «απέδρασε» με το διπλό απ’ τη Δανία, επικρατώντας 2-1 της Μίντιλαντ και αποδεικνύοντας πως δικαίως την Παρασκευή θα βρίσκεται στην κλήρωση των ομίλων του Europa League (στο δεύτερο γκρουπ).
Ο Νάνο ήταν αυτός που έδειξε το δρόμο (με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ που αφιερώθηκε στον Μπεργκ), οι γηπεδούχοι απάντησαν προσωρινά με πέναλτι του Ίγκμπουν, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση ο Κλωναρίδης (με πολύ ωραία ενέργεια) υπέγραψε τη νίκη των πρασίνων.
Το ματς
Ας μην γελιόμαστε, όταν έχεις νικήσει 4-1 στο πρώτο ματς, ολίγον τι η διάθεσή σου (λάθος βέβαια) δεν είναι στα ύψη. Και φαινόταν αυτό στις κινήσεις των παικτών του Παναθηναϊκού που έδειχναν σα να μην έχουν μπει καν στο ματς και να αφήνουν τη Μίντιλαντ να κάνει «κουμάντο». Όχι ότι θα μπορούσε να απειλήσει την υπόθεση πρόκριση, αλλά όσο να ‘ναι κάποια σουτ των Δανών (όπως το πολύ ωραίο του Χασάν) και η «τρικυμία» στην ελληνική άμυνα, έδιναν δικαιώματα.
Δικαιώματα τα οποία θα μπορούσαν να είχαν «κοπεί» διαπαντός, αν ο Ατζαγκούν είχε εκμεταλλευτεί το τετ-α-τετ του στην πρώτη απόπειρα της ομάδας του. Όσο κυλούσε ο χρόνος, το τριφύλλι (μετά και τις φωνές του Αναστασίου) έδειχνε μια κάποια βελτίωση. Όχι θεαματική, αφού δεν είχε κατοχή και δεν έκανε φάσεις, αλλά τουλάχιστον δεν έδινε καμία ελπίδα στη Μίντιλαντ να πιστέψει σε κάποιο γκολ. Και κάπως έτσι οδηγήθηκε στο ημίχρονο, με το 0-0 να παραμένει σε ένα μέτριο ματς που -εν μέρει λογικά- έμοιαζε με αγγαρεία.
Ο Παναθηναϊκός, όμως είναι Παναθηναϊκός. Και απέναντι σε μια τέτοια ομάδα όπως οι Δανοί, μια φάση αρκεί για να επιβεβαιώσει πως το τριφύλλι είναι αφεντικό. Και το απέδειξε ο Νάνο που σαν «αρτίστας» στο 55’ εκτέλεσε εντυπωσιακά το φάουλ και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Και φυσικά άπαντες το αφιέρωσαν στον μεγάλο άτυχο, τον Μπεργκ, σε μια κίνηση που δείχνει το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας. Και στιγμές αργότερα, η Μίντιλαντ θέλησε να «απαντήσει» με τον ίδιο τρόπο, αλλά ο Κοτσόλης μεταμορφώθηκε σε «κέρβερο» και είπε «όχι».
Οι γηπεδούχοι ήθελαν να πετύχουν έστω το γκολ της τιμής. Έτσι για το ευ αγωνίζεσθαι και για τον κόσμο τους. Και τελικά τα κατάφεραν, παρά την προσπάθεια του Μπούι (που έβγαλε κεφαλιά πάνω στη γραμμή) να αποτρέψει κάτι τέτοιο. Διότι στο 72’ ο Σίλντενφελντ ανέτρεψε τον Χασάν και ο Ίγκμπουν δεν έχασε την ευκαιρία απ’ την άσπρη βούλα να φέρει το ματς στα ίσα.
Οι παίκτες της Μίντιλαντ ήθελαν να δώσουν μια κάποια χαρά στους οπαδούς τους (αφού η υπόθεση πρόκριση ήταν τελειωμένη), αλλά τους βγήκε ξινό. Με τη σέντρα, ο Κλωναρίδης έκανε εξαιρετική ενέργεια, πλάσαρε υποδειγματικά και ουσιαστικά χάρισε το διπλό στον Παναθηναϊκό, με το τελικό 2-1, με τις δύο ομάδες να χάνουν στο φινάλε 1-2 καλές στιγμές.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μίντιλαντ: Χάουγκαρντ, Λάρσεν (46’ Ονουάτσου), Λαούριντσεν, Γιένσεν, Ρόμερ, Σπαρβ (77’ Ιζούνα), Πόουλσεν, Άντερσον (59’ Ίγκμπουν), Λάρσεν, Σίστο, Χασάν.
Στον πάγκο: Χάιντσε, Ντίκο, Ουζοτσούκου.
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Μέντες (69’ Δώνης), Λαγός (60’ Μπούι), Ζέκα, Ατζαγκούν, Νάνο, Πράνιτς, Καρέλης (65’ Κλωναρίδης).
Στον πάγκο: Στιλ, Κουτρουμπής, Σπυρόπουλος, Ντίνας
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση