GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρετανία: Παραιτήθηκε η υφυπουργός Εξωτερικών

Η πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης σε σχέση με τη Γάζα, οδήγησε την υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας σε παραίτηση. Στην επιστολή πο...


Η πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης σε σχέση με τη Γάζα, οδήγησε την υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας σε παραίτηση.
Στην επιστολή που απέστειλε η Σαγίντα Βάρσι στον πρωθυπουργό Κάμερον, αναφέρει ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει πλέον την πολιτική της κυβέρνησης για το θέμα της Γάζας, χαρακτηρίζοντας την «ηθικά απαράδεκτη» και «ακατάλληλη για το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας».
«Νομίζω ότι είναι μία απογοητευτική και πραγματικά μη αναγκαία απόφαση. Η βρετανική κυβέρνηση συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα για την ειρήνη στη Γάζα και τώρα εξελίσσεται ακόμα μία εκεχειρία που ελπίζουμε ότι θα κρατήσει», είπε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
Η ίδια ανακοίνωσε την παραίτηση της μέσω twitter και μετά από λίγη ώρα ανήρτησε και ολόκληρη την επιστολή που απέστειλε στον Ντέιβιντ Κάμερον.
Σε κάποιο σημείο της επιστολής αναφέρει ότι «η βρετανική κυβέρνηση μπορεί να παίξει εποικοδομητικό ρόλο στη λύση του μεσανατολικού, αν αποτελεί ειλικρινή εταίρο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι».
Η 43χρονη βαρόνη Σαγίντα Βάρσι είναι η πρώτη γυναίκα μουσουλμάνα υπουργός στην βρετανική κυβέρνηση. Κατάγεται από το Πακιστάν και είναι νομικός.
ΠΗΓΗ: euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση