GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Άνθιμος για να σταματήσει τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι διατεθειμένος να προσφύγει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, για το ζήτημα της λειτουργίας Τμ...


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι διατεθειμένος να προσφύγει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, για το ζήτημα της λειτουργίας Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.
Με δηλώσεις του στον FOCUS 103,6 ο μητροπολίτης τόνισε ότι μέσα σε μια σχολή ορθόδοξης πίστης και παράδοσης είναι αδιανόητο να ενταχθεί η υπόθεση του Ισλάμ, το οποίο, εδώ και 40 χρόνια, «εμπαίζει το Ορθόδοξο Πατριαρχείο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης».
«Η ουσία του προβλήματος είναι η διαφορά των δύο θρησκειών, οι οποίες δεν μπορούν επ’ ουδενί να συνυπάρξουν. Ένα Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών θα μπορούσε να λειτουργήσει σε τμήματα Φιλολογίας ή στο τμήμα Παρευξείνιων χωρών του Πανεπιστημίου Θράκης. Εγώ θα προσφύγω για το θέμα στο ΣτΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: seleo.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση