GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουκρανία: Βομβαρδισμοί στο Ντονέτσκ

Σφυροκοπήθηκε από πυρά του πυροβολικού το Ντόνετσκ που βρίσκεται στα χέρια των ρωσόφωνων ανταρτών. Την ίδια στιγμή ανεβαίνουν οι τόν...


Σφυροκοπήθηκε από πυρά του πυροβολικού το Ντόνετσκ που βρίσκεται στα χέρια των ρωσόφωνων ανταρτών. Την ίδια στιγμή ανεβαίνουν οι τόνοι για την ανθρωπιστική βοήθεια της Μόσχας.
Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε κοντά κέντρο της με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι 11 να τραυματιστούν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της τοπικής κυβέρνησης, μέσα σε τρεις ημέρες μαχών στην περιοχή του Ντονέτσκ έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 74 πολίτες και έχουν τραυματιστεί άλλοι 116.
Συνολικά, 839 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 1.623 έχουν τραυματιστεί στην περιφέρεια του Ντονέτσκ από το ξέσπασμα της σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της τοπικής κυβέρνησης.
Καθώς οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές, πυροβολικό έπληξε το Ντονέτσκ και οι οβίδες ανάγκασαν τρομοκρατημένους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Δεν είναι σαφές, ανέφερε το Ρόιτερς, αν τα πυρά προήλθαν από κυβερνητικές δυνάμεις ή αυτονομιστές. Δύο οβίδες έπεσαν σε απόσταση 200 μέτρων από το ξενοδοχείο Park Inn Radisson, ένα από τα μεγαλύτερα στην πόλη, με αποτέλεσμα να σπάσουν παράθυρα. Μία οβίδα άνοιξε μια τρύπα στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας, μια δεύτερη άνοιξε έναν μεγάλο κρατήρα σε ένα πεζοδρόμιο.
Σε μικρή απόσταση μπορούσε κανείς να δει ένα πτώμα καλυμμένο με ένα σεντόνι και λίμνες αίματος στο έδαφος.
Οργανώσεις αρωγής λένε ότι οι πολίτες στις πόλεις Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε νερό, τρόφιμα και δεν έχουν ηλεκτροδότηση, έπειτα από τέσσερις μήνες συγκρούσεων στις οποίες τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Πολίτες του Ντονέτσκ βγήκαν από σπίτια και γραφεία μετά τις εκρήξεις. Οι εργαζόμενοι στο κυριότερο κτίριο του δήμου έσπευσαν στο κλιμακοστάσιο έπειτα από μια προειδοποίηση να απομακρυνθούν από τους χώρους εργασίας τους. Λίγο αργότερα ακούστηκε ο συριστικός ήχος κι άλλων οβίδων και τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακόμη.
Ένταση για την ανθρωπιστική βοήθεια
Τα 260 ρωσικά φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια έχουν σταματήσει και περιμένουν κοντά στα σύνορα, καθώς έχει προκληθεί έντονη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της Ουκρανίας που θέλει η αποστολή να τεθεί υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού. Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία ότι επιχειρεί να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό με «βιτρίνα» την ανθρωπιστική βοήθεια και επιμένει ότι το φορτίο θα πρέπει να ελεγχθεί πριν την παράδοση από διεθνείς παρατηρητές. Ωστόσο, η Μόσχα χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός των φορτηγών, καθώς μόλις περάσουν τα σύνορα θα θεωρηθεί από το Κίεβο ως επιθετική ενέργεια της Ρωσίας. Μάλιστα, το Κίεβο έχει προειδοποιήσει ότι εάν δεν ελεγχθεί το φορτίο τότε θα μπλοκαριστεί από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση