GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Αναστασιάδη – Γιούνκερ

Ιδιαίτερη συνάντηση στο περιθώριο έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε, το απόγευμα του Σαββάτου, ο κύπριος πρόεδρος, Νίκ...


Ιδιαίτερη συνάντηση στο περιθώριο έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε, το απόγευμα του Σαββάτου, ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης με το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το διορισμό του νέου ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ και την ανάγκη του αναβαθμισμένου ρόλου τον οποίο η ΕΕ καλείται να διαδραματίσει στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.
Ένα δεύτερο θέμα ήταν αυτό της οικονομίας.
Το τρίτο θέμα , είπε, ήταν η σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το χαρτοφυλάκιο για την Κύπρο, για το οποίο ο κ. Γιούνγκερ έχει τα βιογραφικά των δύο υποψηφίων, του προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ , Δημήτρη Συλλούρη, και του ευρωβουλευτή, Χρήστου Στυλιανίδη.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ο κ. Γιούνκερ θα αποφασίσει ποιον εκ των δύο θα καλέσει για συνέντευξη προκειμένου να του ανατεθεί, «κατά την άποψή μου, ένα εκ των σημαντικών χαρτοφυλακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση