GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι άνθρωποι της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου για τα δέκα χρόνια της ζεύξης

Όπως και στις 12 Αυγούστου 2004, ήρθαμε και σήμερα κανονικά στη δουλειά μας, με την πρόθεση να τιμήσουμε για 3.650ή συνεχή μέρα...



Όπως και στις 12 Αυγούστου 2004, ήρθαμε και σήμερα κανονικά στη δουλειά μας, με την πρόθεση να τιμήσουμε για 3.650ή συνεχή μέρα την παράδοση της τήρησης των δεσμεύσεών μας...

Είχαμε πει ότι θα ολοκληρώσουμε το μεγαλύτερο τεχνικό έργο στην ώρα του και -μια μέρα σαν αυτή- το είχαμε πετύχει χωρίς υπερβάσεις προϋπολογισμών και χωρίς σταγόνα αίματος.

Είχαμε πει ότι θα το συντηρούμε και θα το λειτουργούμε με γνώση, ποιότητα και ιδρώτα που να τιμά τον ιδρώτα όσων επιλέγουν τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Προσαρμοστήκαμε στους καιρούς που αλλάζουν, προσαρμόζοντας κατά δύναμη το αντίτιμο των υπηρεσιών μας στις συνήθειες των συχνών και τοπικών χρηστών.

Ταυτόχρονα προστατεύσαμε το Έργο από τον κίνδυνο οικονομικού εκτροχιασμού, που θα βάρυνε τις πλάτες όλων των Ελλήνων φορολογουμένων, είτε είναι χρήστες του, είτε όχι.

Διατηρήσαμε και αυξήσαμε τις θέσεις εργασίας στη Γέφυρα, χωρίς ουδεμία περικοπή μισθών.

Πιστέψαμε στους συνετούς, συνειδητούς, ενεργούς πολίτες και συνομιλήσαμε με τις συλλογικότητές τους, χτίζοντας γέφυρες διαλόγου προς την κοινή πρόοδο.

Ακούσαμε την προσμονή τους και (ξανά) εκφραστήκαμε με πράξεις.

Με τα πεπραγμένα μας για πειστήρια, αναγνώρισαν και αυτοί σε εμάς το τεκμήριο της ντομπροσύνης

κι εμείς αναγνωρίσαμε σε εκείνους τη σοβαρότητα των Ελλήνων της καλής προαίρεσης, οι οποίοι ομνύουν στο κοινό καλό και κοπιάζουν γι’ αυτό.

Λες και γι’ αυτό η ζωή δημιουργεί το Ρίο, δημιουργεί και το Αντίρριο.

Για να μετρά την αξιοσύνη μας από την ικανότητα να χτίζουμε γέφυρες.

Δέκα χρόνια τώρα αυτό κάνουμε. Γιατί αυτό ξέρουμε και με αυτό θα συνεχίσουμε (να περνάμε απέναντι).

Ενωμένοι στο ξεκίνημα, πιο ενωμένοι κατά την άφιξη στον προορισμό.

Υπογραφή:
Οι άνθρωποι της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».

Αναδρομή στη δεκαετία που συμπληρώνεται σήμερα από τα εγκαίνια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου επιχειρεί ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, στο blog «mazi-gefyra».


Οι αγώνες δεν τελείωσαν το καλοκαίρι του 2004
Του Παναγιώτη Παπανικόλα
Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Το καλοκαίρι του 2004 ήταν ίσως το καλύτερο καλοκαίρι που έζησε η χώρα μας στη σύγχρονη ιστορία της. Για εμάς που ολοκληρώναμε τότε την κατασκευή της Γέφυρας, ήταν ίσως το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής μας. Παραδίδαμε το Έργο στην κυκλοφορία και λέγαμε ότι πλησίαζε η ώρα για να ξεκουραστούμε, μετά από 7 χρόνια πολύ εντατικής εργασίας.

Μήνες πριν τον Αύγουστο, είχαμε μπει με φόρα στην τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό και «σπριντάραμε» για να ανοίξει η Ζεύξη στις 12 Αυγούστου, παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Τη στιγμή που κόβαμε το νήμα το χρονόμετρο έγραφε πανελλήνιο ρεκόρ: 4 μήνες νωρίτερα από τον συμβατικό χρόνο παράδοσης, 0 ευρώ παραπάνω από τον προϋπολογισμό, 0 σταγόνες εργατικού αίματος.

Το νήμα κόπηκε, κάτι σαν χειροκρότημα έφτασε ανεπαίσθητα στα αυτιά μας κι εμείς, αντί να σηκώσουμε τα χέρια για πανηγυρισμό… συνεχίσαμε να τρέχουμε, με ρυθμό πιο γρήγορο από αυτόν που είχαμε περνώντας πάνω από τη γραμμή τερματισμού.

Η γραμμή τερματισμού είχε μετατραπεί σε γραμμή εκκίνησης ενός νέου αγώνα, που ενώ στα χαρτιά ήταν μαραθώνιος με απώτατο ορίζοντα το 2039 οπότε λήγει η παραχώρηση της Γέφυρας, στην πράξη ήταν και παραμένει αγώνας ταχύτητας.

Με άλλα λόγια, δέκα χρόνια μετά, δεν έχουμε πάρει ακόμη ανάσα. Κι αυτή η διαπίστωση είναι η καλύτερη εγγύηση που μπορούμε να σας παρέχουμε για το ότι τιμούμε στο έπακρο τις συμβατικές μας υποχρεώσεις και αναλαμβάνουμε σταθερά όλο και περισσότερες υπερσυμβατικές.

• Η «ζωντανή» δομή που λέγεται Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» συντηρείται καθημερινά με κόπο ανθρώπινο και τρόπο επιστημονικό, «πριν καν η σκουριά βγει πάνω από τη μπογιά». Είναι κάτι που κοστίζει, αλλά το «παιδί» του, το περιποιείται κανείς με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς να υπολογίζει το κόστος.

• Η φροντίδα για την ασφάλεια των συνθηκών κυκλοφορίας και η άμεση παροχή βοήθειας για κάθε χρήστη, υπήρξαν αδιάλειπτες κάθε ώρα και λεπτό, κάθε μέρα της δεκαετούς λειτουργίας

• Η σταθερή προσπάθεια για την οικονομική ισορροπία του Έργου –παρά την κρίση- αποδίδει καρπούς και έτσι δεν διαφαίνεται κίνδυνος επιβάρυνσης του ελληνικού Δημοσίου και των φορολογουμένων από ενδεχόμενο εκτροχιασμό. (Το 28% του διοδίου αφιερώνεται σε συντήρηση-λειτουργία και 48% στην εξυπηρέτηση χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων).

• Τα εκπτωτικά μας προϊόντα διευρύνονται και προσαρμόζονται συνεχώς μέσα από τον διάλογο με τον «πολίτη – πελάτη» και με συλλογικότητες. Το αποτέλεσμα είναι ο συχνός (τοπικός) χρήστης να εξυπηρετείται με τιμές απόλυτα ανταγωνιστικές αυτών των φέρρυ-μπωτ. (Σημειωτέον ότι η τοπική κίνηση αποτελούσε το 25% της συνολικής κίνησης της Γέφυρας το 2004 και το 35% σήμερα).

• Ο αριθμός εργαζομένων στη Γέφυρα στη διάρκεια των 10 χρόνων λειτουργίας έχει αυξηθεί σε ποσοστό 22%, ενώ δεν έχουν υπάρξει περικοπές σε θέσεις εργασίας και μισθούς.

• Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. πρωτοπορεί σε ρόλο «εταιρικού πολίτη» αναλαμβάνοντας επιτυχείς πρωτοβουλίες για τη συνένωση των πλέον ενεργών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας των πολιτών, υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Ογδόντα κινήσεις πολιτών συμμετέχουν στις πλατφόρμες δράσης «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» και «ΚΥΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ – ΠΑΤΡΑΪΚΟΥ» που ιδρύθηκαν από την εταιρεία μας.

• Οι ρύποι διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που προέρχονται από την εταιρική λειτουργία της Γέφυρας έχουν βάσει προγράμματος μειωθεί από 1.346 σε 849 τόνους την τελευταία πενταετία, ενώ οι ρύποι που προέρχονται από τα καυσαέρια των χρηστών, βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο, πράγμα που επιτρέπει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που τους παρακολουθεί, να διαπιστώνει δημόσια την αειφορική λειτουργία του Έργου.

Οι παραπάνω είναι μόνο μερικές χαρακτηριστικές διαπιστώσεις της επίδοσής μας, από τότε που κόψαμε το νήμα χωρίς να σταματήσουμε. Κάποιες από αυτές αφορούν επιδόσεις σε συμβατικές μας υποχρεώσεις, ενώ κάποιες άλλες (εκπτωτικά προϊόντα, εταιρική πολιτοσύνη, αειφορία) απηχούν την έμπρακτη προσαρμογή μας στις εξελίξεις και τις απαιτήσεις της εποχής. Διατηρώντας και δυναμώνοντας το σπριντ μας, στις παραπάνω θα έχουν προστεθεί κι άλλες, πριν καν περάσει άλλη μια δεκαετία.

Οι δεσμεύσεις που οικειοθελώς αναλαμβάνουμε ανανεώνονται, συμπληρώνονται, αναβαθμίζονται και αυξάνονται, έτσι ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς το πανελλήνιο ρεκόρ παροχής υψηλής ποιότητας δημόσιας υπηρεσίας από ιδιώτη πάροχο προς τον Έλληνα πολίτη.

Εκκρεμεί ένα ζήτημα, αλλά αυτό αφορά εμάς, τους ανθρώπους της Γέφυρας. Το πότε τελικά θα πάρουμε ανάσα.

Τον είχαμε κι εμείς αυτόν τον προβληματισμό, μέχρι που διαπιστώσαμε ότι -στην εποχή της λειτουργίας της Γέφυρας- κάθε νέα οικειοθελής δέσμευση που επινοούμε και τηρούμε, είναι μια νέα ανάσα, η οποία δικαιώνει το αντίτιμο υπηρεσίας που εσείς καταβάλλετε και την προσπάθεια που εμείς κάνουμε για να σας την εξασφαλίσουμε.

Για κάποιους οι αγώνες δεν τελείωσαν το καλοκαίρι του 2004…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση