GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι προτάσεις Φαμπιούς για τη Γάζα

Οι διεθνείς δυνάμεις πρέπει να επιβάλουν μία έξωθεν πολιτική λύση για τον τερματισμό της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς...


Οι διεθνείς δυνάμεις πρέπει να επιβάλουν μία έξωθεν πολιτική λύση για τον τερματισμό της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, από την οποία έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άμαχοι στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.
Ο Φαμπιούς προέβη σε αυτή τη δήλωση ύστερα από ανακοίνωση που εξέδωσε παλαιστίνιος αξιωματούχος σχετικά με τον χθεσινό ισραηλινό βομβαρδισμό με στόχο σχολείο του ΟΗΕ στη νότια Λωρίδα της Γάζας, που στοίχισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 30, και από την επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.
"Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε μία πολιτική λύση, της οποίας τα συστατικά είναι γνωστά και η οποία θεωρώ ότι θα πρέπει να επιβληθεί από τη διεθνή κοινότητα, γιατί οι δύο πλευρές –παρά τις αμέτρητες προσπάθειες– έχουν δυστυχώς αποδειχτεί ανίκανες να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες. Εκεχειρία, επιβολή της λύσης των δύο κρατών και ασφάλεια για το Ισραήλ — δεν υπάρχει άλλη λύση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φαμπιούς.
Το "απόλυτο" δικαίωμα το Ισραήλ στην ασφάλεια "δεν δικαιολογεί" τη "σφαγή" αμάχων στη Γάζα, δήλωσε ο υπουργός.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση