GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Δεν θα περάσει ο εκβιασμός του Σύριζα”

Παρά το γεγονός ότι τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι είναι πολύ πι...


Παρά το γεγονός ότι τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθούν, τελικά, οι 180 βουλευτές που χρειάζονται για την εκλογή προέδρου δημοκρατίας.“Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα, ειδικά τώρα που αρχίσαμε να βγαίνουμε από το τούνελ της κρίσης. Γι΄ αυτό οι βουλευτές με την υπεύθυνη στάση τους θα ακυρώσουν τους τυχοδιωκτισμούς του Σύριζα που εκβιάζει με εκλογές” λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού. “Ο λαϊκισμός της Κουμουνδούρου δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην κοινωνία κι ο λαός δεν θα επιτρέψει ποτέ στον Τσίπρα και στην ομάδα του να παίξουν τη χώρα στα ζάρια…” υποστηρίζουν κύκλοι του Μαξίμου. Υπουργός που συνομιλεί τακτικά με τον πρωθυπουργό έλεγε στο kentrinews.gr, πως ο Αντ. Σαμαράς με τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που σύντομα θα αναλάβει θα ακυρώσει τα σχέδια του Σύριζα για πρόωρες εκλογές. “Δεν θα περάσει ο εκβιασμός του Σύριζα” τόνισε με νόημα.
Συγκρατημένη αισιοδοξία
Στα της συγκυβέρνησης τώρα και στα σενάρια που κυκλοφορούν περί “καυτού” φθινοπώρου, καθώς κι ότι υπάρχει κίνδυνος πολιτικού ατυχήματος τα πράγματα έχουν ως εξής: όπως αποδείχτηκε τα τελευταία 2 χρόνια μέσα από την επίπονη διαδικασία πειθάρχησης των ανήσυχων βουλευτών της συμπολίτευσης, αναδείχτηκε εμφατικά ο ρόλος του Αντώνη Σαμαρά στην ενοποίηση του κυβερνητικού στρατοπέδου και στην εξασφάλιση του αυτονόητου: ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει από τη στάση κάποιου ανόητου, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να σωθεί πηδώντας την τελευταία στιγμή από το καράβι.
Ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησε τόσο το καρότο, όσο και το μαστίγιο, για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις, που εκδηλώθηκαν για διάφορα ζητήματα, αλλά επί της ουσίας δεν εξέφραζαν παρά το φόβο των βουλευτών για την επίπτωση που θα είχαν τα μέτρα στη στάση της κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνηση. Έτσι ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του: Επέμειναν -το καρότο- ότι τα μνημόνια τελειώνουν (σ.σ.: είναι θέμα χρόνου πλέον), και άρα τελειώνει και η διαδικασία φθοράς που φοβούνται οι περισσότεροι βουλευτές. Διακήρυξαν ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και μπαίνει στις αγορές (σ.σ.: τα πρώτα βήματα ήδη έγιναν), και συνεπώς θα συνιστούσε μεγάλη ανοησία να ωθήσει οποιοσδήποτε τους φόβους και τις αντιρρήσεις του μέχρι τη ρήξη.
Επανέφεραν -το μαστίγιο- μέσω κάποιων στελεχών της ΝΔ το θέμα του κινδύνου να τιναχτούν όλα στον αέρα και να διακινδυνεύσει η χώρα τη θέση της στο ευρώ και στην ευρωζώνη, ακριβώς τη στιγμή που όπως λέει ο λαός μας φάγαμε το βόδι των μέτρων και έμεινε η ουρά.
Πολλοί σημειώνουν ότι εκείνο που έπαιξε επίσης το ρόλο του στη στάση της πλειοψηφίας είναι και το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι αρχίζουν να πείθονται όλο και περισσότερο ότι τα χειρότερα είναι πίσω και αχνοφαίνεται κάποιο φως στο βάθος του τούνελ. Κι αυτό ακριβώς, που επιδρά ενωτικά και συνεκτικά στην κυβερνητική παράταξη, θα αποτελέσει το μεγάλο όπλο του Σαμαρά και της κυβέρνησης στο κρίσιμο εξάμηνο που βρίσκεται μπροστά μας, μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2015.
http://www.kentrinews.gr/?p=9247

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση