GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισραήλ: Οι μισοί Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν ήταν «μαχητές»

Το Ισραήλ διαθέτει αποδείξεις ότι σχεδόν οι μισοί από τους Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 25 ημέρες στη Λωρίδα της ...


Το Ισραήλ διαθέτει αποδείξεις ότι σχεδόν οι μισοί από τους Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 25 ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας ήταν μαχητές, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς πολλών διεθνών οργανώσεων που υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν είναι υπερβολικά μεγάλος.
Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν καταγγείλει ότι τουλάχιστον το 80% των 1.669 Παλαιστίνιων που έχουν σκοτωθεί κατά τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού ήταν άμαχοι και εκατοντάδες από αυτούς ήταν παιδιά.
Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε το Ισραήλ για «δυσανάλογες επιθέσεις χωρίς διακρίσεις» και ξεκίνησε έρευνα για ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου.
Το Ισραήλ από την πλευρά του, που έχει χάσει 63 στρατιώτες και 3 πολίτες, υποστηρίζει ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην βλάψει αθώους στη Γάζα και ότι για τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων ευθύνεται η Χαμάς που δρα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.
«Διεξάγεται έρευνα από τον στρατό, επαγγελματική και αξιόπιστη, το συμπέρασμα της οποίας είναι ότι τουλάχιστον το 47% των θυμάτων ήταν τρομοκράτες», είπε ο υφυπουργός Τζάτσι Χανέγκμπι, σημειώνοντας ότι οι ισραηλινές αρχές διαθέτουν τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους. Τα στοιχεία αυτά, πρόσθεσε, θα δοθούν στους ερευνητές.
Ο υφυπουργός δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ισραηλινή τηλεόραση.
Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις είναι «τρομοκρατικές». Στο παρελθόν μάλιστα έχει διευρύνει τον ορισμό της λέξης «μαχητής», συμπεριλαμβάνοντας για παράδειγμα και τους αστυνομικούς που εργάζονται για την κυβέρνηση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση