GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙΕΛΕ: "Κύριε Λοβέρδο αρνείστε να δεχτείτε συζήτηση με την ομοσπονδία μας"

Με αφορμή τις χθεσινές καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ για τις άθλιες συνθήκες αμοιβής και εργασίας των νηπιαγωγών σε ιδιωτικά νηπιαγωγεί...



Με αφορμή τις χθεσινές καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ για τις άθλιες συνθήκες αμοιβής και εργασίας των νηπιαγωγών σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, η Ομοσπονδία απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Παιδείας κ. Α. Λοβέρδο. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

"Προς
Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδο

Κύριε Υπουργέ,
Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για την έναρξη ενός ειλικρινούς και ανοιχτού διαλόγου για τα ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης λόγω της εκτεταμένης ανομίας στο χώρο και της εγκαθίδρυσης συνθηκών μεσαιωνικού τύπου εργασιακών σχέσεων, δυστυχώς μέχρι τώρα αρνείστε να δεχτείτε την Ομοσπονδία μας.

Οι χθεσινές καταγγελίες μας (συνημμένο δελτίο τύπου) αναφορικά με την κατάσταση στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, όπου καταστρατηγείται συστηματικά το Σύνταγμα και το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εκπαίδευση έλαβαν μεγάλη διάσταση στα ΜΜΕ. Έκπληκτοι πολίτες από όλη τη χώρα έχουν κατακλύσει την ΟΙΕΛΕ με mails και τηλέφωνα, αναρωτώμενοι ευλόγως πώς είναι δυνατόν η ελληνική πολιτεία να επιτρέπει εκπαιδευτικοί λειτουργoί να εργάζονται με αποδοχές 200 και 300 ευρώ (ενώ θα έπρεπε να λαμβάνουν, κατά νόμον, τουλάχιστον τις αποδοχές των ομοιόβαθμών τους δημόσιων νηπιαγωγών). Κυρίως όμως έχει προκαλέσει έκπληξη πώς είναι δυνατόν ορισμένες διευθύνσεις εκπαίδευσης να συμμαχούν σιωπηλά με τους ασύδοτους ιδιοκτήτες, είτε αδιαφορώντας στις καταγγελίες εκπαιδευτικών και της ΟΙΕΛΕ, είτε προκλητικά απαιτώντας – στην περίπτωση ανώνυμων καταγγελιών – να αποκαλύπτεται το όνομα των εκπαιδευτικών, προφανώς, ώστε να μπουν στη «μαύρη» λίστα των σχολαρχών. Σημειώνουμε, δε, ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες που διαθέτουμε, αρκετοί εκπαιδευτικοί εν αγνοία τους ορίζονται από τους ιδιοκτήτες ως διευθυντές νηπιαγωγείων ή ως νόμιμοι εκπρόσωποι των σχολείων και η υπογραφή τους πλαστογραφείται προκειμένου να φορτωθούν όλες τις παράνομες πράξεις των ιδιοκτητών.

Η κατάσταση στο χώρο των ιδιωτικών νηπιαγωγείων και η αδιαφορία των εποπτικών αρχών του Υ.ΠΑΙ.Θ. αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου. Η παράδοση της ιδιωτικής εκπαίδευσης στις αρπάγες της ασύδοτης αγοράς με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις του προκατόχου σας έχουν μετατρέψει επισήμως τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια σε αμιγείς επιχειρήσεις. Οι επιπτώσεις μεσοπρόθεσμα θα είναι δραματικές για ολόκληρη την εκπαίδευση και για την ελληνική κοινωνία. Σήμερα ζούμε απλώς την εκκίνηση των συνεπειών της γιγαντιαίας νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης στο χώρο μας. Θα σκύψει, άραγε, κάποιος από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. πάνω από το δράμα εκατοντάδων νέων παιδιών, με πτυχία και αυξημένα προσόντα που καθημερινά ρίχνονται στο λάκκο των λεόντων χωρίς καμιά προστασία από την πολιτεία;

Είχαμε θέσει και προ ολίγων εβδομάδων προς Εσάς το ερώτημα, αλλά παρέμεινε αναπάντητο. Το επαναλαμβάνουμε. Στο πλευρό ποιου τάσσεται το Υπουργείο Παιδείας; Του δημόσιου συμφέροντος, της τήρησης του Συντάγματος και των νόμων, της δικαιοσύνης, ή ορισμένων άναρχων και ασύδοτων επιχειρηματιών της εκπαίδευσης που μετατρέπουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια σε εργαστήρια ανομίας και αλλοιώνουν το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της Παιδείας; Σεις, άλλωστε, έχετε εγγράφως παλαιότερα και προφορικά πιο πρόσφατα ξεκάθαρα τοποθετηθεί επί του θέματος.

Για μια ύστατη φορά, λίγο πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ζητούμε να αναλάβετε την πρωτοβουλία για μια πλατιά και δημοκρατική διαβούλευση επί όλων των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση. Υπενθυμίζουμε ότι η πρακτική του Πόντιου Πιλάτου δεν ευνοεί τη σταθερότητα, αλλά τη γιγάντωση της ανομίας των ισχυρών.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση