GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο: "Θηλιά για την επιχειρηματικότητα η απενεργοποίηση του ΑΦΜ"

Τελευταία πράξη στο «θάνατο του εμποράκου» χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης(ΒΕΘ) τη διάταξη του υπουργείου...




Τελευταία πράξη στο «θάνατο του εμποράκου» χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης(ΒΕΘ) τη διάταξη του υπουργείου Οικονομικών για αναστολή ή απενεργοποίηση του ΑΦΜ για χιλιάδες μικρομεσαίες... επιχειρήσεις που έχουν οδηγηθεί εξαιτίας της κρίσης σε φοροαδυναμία.

«Δεν είναι δυνατόν να εξισώνονται οι κατ' επάγγελμα φοροφυγάδες με τους επιχειρηματίες που μέχρι πρότινος ήταν τυπικοί στις υποχρεώσεις τους και οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης αδυνατούν να πληρώσουν δυσβάσταχτους φόρους. Η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο είναι άδικη και εξοντωτική για χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες καθώς με την απενεργοποίηση του ΑΦΜ μπλοκάρεται η δυνατότητά τους για οποιαδήποτε συναλλαγή και οικονομική δραστηριότητα», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι με την αναστολή του ΑΦΜ ζημιώνεται και το Δημόσιο καθώς οι όποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές θα καταστούν ουσιαστικά μη εισπρακτέες.

Ο κ.Παπαδόπουλος ζητά να υπάρξει άμεσα διόρθωση της επίμαχης διάταξης. «Προτείνουμε να υπάρξει σαφής διαχωρισμός της συστηματικής φοροδιαφυγής, που πρέπει επιτέλους να παταχθεί από τη φοροαδυναμία που αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότεροι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Σε διαφορετική περίπτωση, θα προστεθούν χιλιάδες ακόμη λουκέτα στη μακρά σειρά των τελευταίων ετών», καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση