GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όπλα στους Κούρδους του Ιράκ στέλνει το Βερολίνο

Η Γερμανία πρόκειται να στείλει αντιαρματικούς πυραύλους και πολυβόλα στους Κούρδους οι οποίοι μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών τη...


Η Γερμανία πρόκειται να στείλει αντιαρματικούς πυραύλους και πολυβόλα στους Κούρδους οι οποίοι μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε το Βερολίνο.
Χθες, το Ιράκ έλαβε επιθετικά ελικόπτερα Mi-28, τα οποία παραδόθηκαν στις αρχές της χώρας από τη Ρωσία και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των τζιχαντιστών που έχουν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις της επικράτειας της χώρας
Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας στη Βαγδάτη δεν διευκρινίζει πόσα τέτοια ελικόπτερα έχουν παραδοθεί, ούτε το τίμημα για την αγορά τους.
Ένα βίντεο που έχει αναρτηθεί πάντως στον ιστότοπό του απεικονίζει ένα υπόστεγο στο οποίο βρίσκονται σταθμευμένα πολλά από αυτά τα ελικόπτερα, τα οποία έχουν δυνατότητα να εκτελούν πτήσεις υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, καθώς και να εκτελούν αποστολές κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σουνίτες αντάρτες, υπό την ηγεσία της ακραίας οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, εξαπέλυσαν την 9η Ιουνίου μια κεραυνοβόλα έφοδο που τους επέτρεψε να καταλάβουν τεράστιες εκτάσεις στο βορρά, στα ανατολικά και τα δυτικά της Βαγδάτης, τρέποντας τον ιρακινό στρατό, ο οποίος μοιάζει αποδιοργανωμένος, σε υποχώρηση.
Η έλλειψη αεροπορικής υποστήριξης είναι μια από τις κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ιρακινοί στρατιωτικοί καθώς αποπειρώνται να απωθήσουν τους τζιχαντιστές.
Η Βαγδάτη έχει ήδη αγοράσει ελικόπτερα Mi-35 και καταδιωκτικά αεροσκάφη Su-25 από τη Ρωσία, ενώ έχει παραγγείλει μαχητικά F-16 στις ΗΠΑ, από τις οποίες το Ιράκ θέλει επίσης να αγοράσει επιθετικά ελικόπτερα AH-64.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση