GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θρίλερ» με τα ρωσικά τεθωρακισμένα

Διπλό «θρίλερ» βρίσκεται σε εξέλιξη, από το πρωί, στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία. Εκτός από το κονβόι με τα φορτηγά που μετα...


Διπλό «θρίλερ» βρίσκεται σε εξέλιξη, από το πρωί, στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.
Εκτός από το κονβόι με τα φορτηγά που μεταφέρουν ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια, υπάρχουν μαρτυρίες για ένα δεύτερο που πέρασε ήδη τα σύνορα με ρωσικά τεθωρακισμένα.
Η Μόσχα, δια του υπουργείου Άμυνας, διέψευσε ότι φάλαγγα ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων εισήλθε στο έδαφος της Ουκρανίας, μετά τις ανακοινώσεις του Κιέβου σύμφωνα με τις οποίες το ουκρανικό πυροβολικό κατέστρεψε ρωσικά τεθωρακισμένα εντός της ουκρανικής επικράτειας.
«Δεν υπήρξε καμιά ρωσική στρατιωτική φάλαγγα η οποία να πέρασε τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Τον στρατηγό Ιγκόρ Κονατσένκοφ, επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορείο ειδήσεων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι ουκρανικές δυνάμεις «κατέστρεψαν φαντάσματα», πρόσθεσε ειρωνικά.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο είπε νωρίτερα στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι το ουκρανικό πυροβολικό κατέστρεψε μέρος μιας ρωσικής στρατιωτικής φάλαγγας που είχε εισέλθει, σύμφωνα με το Κίεβο, στο ουκρανικό έδαφος.
Βρετανοί δημοσιογράφοι μετέδωσαν ότι μια φάλαγγα ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων πέρασαν τα σύνορα, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του NATO Άντερς Φο Ράσμουσεν επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μια ρωσική «εισβολή» στο ουκρανικό έδαφος.
Ο στρατηγός Κονατσένκοφ επέκρινε τους δυτικούς αξιωματούχους οι οποίο διατύπωσαν κατηγορίες βασισμένες, σύμφωνα με τον ίδιο, σε «αποκυήματα φαντασίας» δημοσιογράφων.
Επίσης επέκρινε τις «συζητήσεις ορισμένες εκ των οποίων δημοσιεύονται τις τελευταίες στο Twitter» περί υποτιθέμενων εισβολών δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία ενώ κατήγγειλε τη «μαζική σφαγή φιλειρηνικών πολιτών που εκτυλίσσεται στο κέντρο της Ευρώπης», αναφερόμενος «στο σφυροκόπημα πόλεων» από το ουκρανικό πυροβολικό.
Ο στρατηγός Κονατσένκοφ αναφερόταν στους αμάχους οι οποίοι σκοτώθηκαν στις μάχες που συνεχίζονται ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους αντάρτες καθώς εντείνεται η πολιορκία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, των δύο προπυργίων των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.
Σε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επέκρινε νωρίτερα σήμερα τη χρήση βαρέων όπλων εναντίον περιοχών όπου ζουν άμαχοι από τον ουκρανικό στρατό.
Η Ρωσία κρίνει «απαράδεκτη τη χρήση από τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας και βαρέων όπλων, περιλαμβανομένων και εκτοξευτήρων ρουκετών, εναντίον αμάχων και εναντίον πολιτικών υποδομών», σημείωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση