GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την παρέμβαση Σαμαρά για την εξισωτική ζητούν οι κτηνοτρόφοι

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να δοθεί το σύνολο των χρημάτων της εξισωτικής αποζημίωσης που δικαιωματικ...

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να δοθεί το σύνολο των χρημάτων της εξισωτικής αποζημίωσης που δικαιωματικά ανήκουν στον κτηνοτροφικό κόσμο και να λυθούν τα προβλήματα με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, ζητά με επιστολή της η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό, που υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ Νίκος Παλάσκας, τονίζεται ότι η αποκατάσταση της εξισωτικής αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά, την οποία και υλοποίησε τα δύο προηγούμενα χρόνια, ενώ φέτος τα χρήματα που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων είναι σημαντικά λιγότερα από τα 160 εκατ. ευρώ που δινόταν κάθε έτος, μέχρι πέρυσι.

Ολόκληρη η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης ήταν μια από τις βασικές προεκλογικές σας δεσμεύσεις. Όπως θυμόσαστε σε σύσκεψη υπό την Προεδρία σας στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ παρουσία του τότε Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, του Τομεάρχη Γεωργίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη και του Γραμματέα Αγροτικού κ. Κώστα Τσιάρα, είχατε υποσχεθεί την αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης που περιέκοψε η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Πράγματι, ως κυβέρνηση τα δύο προηγούμενα τιμήσατε τη δέσμευσή σας. Και όταν πέρυσι ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης τη λησμόνησε, έσπευσε να σας τη θυμίσει ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χαρακόπουλος για να πληρωθεί με εντολή σας η Τρίτη δόση της εξισωτικής.
Δυστυχώς φέτος, ο κτηνοτροφικός κόσμος είναι ανάστατος μετά τη πληρωμή της προκαταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το συνολικό ποσό της πρώτης πληρωμής που δίνεται για την εξισωτική του 2013 ανέρχεται σε 73 εκατ. ευρώ. εκ των οποίων τα 60,5εκατ. Ήδη πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Ωστόσο, τα χρήματα αυτά είναι σημαντικά λιγότερα από τα 160 εκατ. ευρώ που δινόταν για την εξισωτική στους κτηνοτρόφους κάθε έτος, τα δύο προηγούμενα χρόνια.
Επίσης, λόγω προβλημάτων στην επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, σημαντικό μέρος των χρημάτων που δικαιούνται οι συνάδελφοί μας κτηνοτρόφοι δεν έφτασαν στα χέρια τους, με αποτέλεσμα την δυσαρέσκεια και τις έντονες διαμαρτυρίες.
Θεωρούμε αδιανόητο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να μην υλοποιεί τη δέσμευση σας για πληρωμή όλου του ποσού που προορίζεται για την εξισωτική (160 εκατομμύρια).
Κύριε πρωθυπουργέ, οι κτηνοτρόφοι σας εμπιστεύθηκαν. Μην τους διαψεύσετε!
Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να δοθεί το σύνολο των χρημάτων που δικαιωματικά ανήκουν στον κτηνοτροφικό κόσμο και να λυθούν τα προβλήματα με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων.
Ο Πρόεδρος για το Δ.Σ., Παλάσκας Νίκος

http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση