GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζευγάρια που έγιναν συνεργάτες: Οι επιπτώσεις στον γάμο τους

Η Ε.Κ είχε μία σίγουρη δουλειά, μέχρι που άκουσε τον άντρα της. Για δέκα πέντε χρόνια, εργάστηκε ως γραμματέας σε μία ιδιωτική ...



Η Ε.Κ είχε μία σίγουρη δουλειά, μέχρι που άκουσε τον άντρα της. Για δέκα πέντε χρόνια, εργάστηκε ως γραμματέας σε μία ιδιωτική εταιρία και μια μέρα, ο σύζυγός της...
εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση διαδικτυακών πωλήσεων. "Εάν αυτό είναι που θέλεις να κάνεις, τότε και εγώ είμαι εδώ ", του απάντησε και έγιναν συνέταιροι. Εγκατέλειψε την εργασία της και άρχισαν να δουλεύουν 60 ώρες την εβδομάδα. Ωστόσο, σε 6 μήνες, τόσο η εταιρεία όσο και ο γάμος άρχισαν να παίρνουν την κάτω βόλτα. "Είχαμε την επιχείρηση, τον γάμο και τη ζωή μας σε αυτή την εταιρία. Ο σύζυγός μου αποδείχθηκε ένα τέρας ελέγχου που ποτέ δεν άκουγε και πάντα ήθελε να επιβάλλει. Αλλά ακόμα και αν έκανα ό,τι μου έλεγε ποτέ δεν ήταν ευχαριστημένος. Πάντα και για όλα μου έκανε κριτική», έλεγε η Ε.Κ. Τελικά, η επιχείρηση απέτυχε και το ζευγάρι πήρε διαζύγιο.

Η ιστορία αυτή είναι μία κλασσική περίπτωση για το τι μπορεί να πάει στραβά, όταν προσπαθήσει κάποιος να ξεκινήσει μια επιχείρηση με τον/τη σύζυγο. Είναι αρκετά δύσκολο να θωρακίσει μια σχέση από το οικονομικό στρες, αλλά και από μία καθημερινότητα στην οποία οι ρόλοι συντρόφου και συνεταίρου ταυτίζονται. "Σχεδόν όλες οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες, αλλά όταν προστεθεί και το άγχος μιας επαγγελματικής σχέσης, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για διαφωνίες», λένε οι ειδικοί. "Πλέον, δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής, όταν και οι δύο εργάζονται μαζί, ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά".

Αυτή είναι όμως η μία όψη. Ο Π.Ρ και η Μ.Λ στον έκτο μήνα του γάμου τους αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα βιολογικά προϊόντα. Ο ένας ανέλαβε την προβολή και ο άλλος την παραγωγή. Σήμερα, έχουν δύο καταστήματα και πάνε για το τρίτο. Το μυστικό; «Συνεργαστήκαμε λες και κάναμε δύο ξεχωριστές δουλειές», λέει η Μ.Λ.

Τον τελευταίο καιρό και ενώ η ανεργία φουντώνει όλο και περισσότερο, πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να συνεργαστούν στο να κτίσουν μία νέα επιχείρηση. Το πιο συνηθισμένο μοντέλο είναι να ξεκινά με τον/η σύζυγό με την πλέον ανασφαλή εργασία και να αφήνουν τον χρόνο να οδηγήσει τα πράγματα. Για εκείνους που σκέφτονται να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι, οι ειδικοί συνιστούν, να ξεκινήσουν με ειλικρίνεια την αξιολόγηση της σχέσης τους, για να βεβαιωθούν ότι έχουν "ανοιχτή επικοινωνία" και όχι "πάλη για την εξουσία."

Αυτοί οι δύο βασικοί παράγοντες είναι αναμφισβήτητα αυτό που θα οδηγήσει στην αποτυχία ή στην επιτυχία. "Στην αρχή, όταν ήμασταν μια μικρότερη εταιρεία, και οι δύο κάναμε την ίδια δουλειά και μερικές φορές διαφωνούσαμε με τον τρόπο της δουλειάς του άλλου», λέει ο Χ.Π που διατηρεί εμπορικό κατάστημα σε κάποια συνοικία της Θεσσαλονίκης. "Τότε καθίσαμε, αναλύσαμε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες μας, και κατανείμαμε τις δουλειές. Έπειτα από αυτό όλα πήγαν πολύ ομαλότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση