GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λήγει η προθεσμία για παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών: "Μια ανάσα πριν την ολοκλήρωσή της βρίσκεται η προθεσμία για την... υπο...



Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών: "Μια ανάσα πριν την ολοκλήρωσή της βρίσκεται η προθεσμία για την... υποβολή αιτήσεων από τις εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα και τις άνεργες προκειμένου τα παιδιά τους να ενταχθούν στο πρόγραμμα για δωρεάν φιλοξενία στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Ταυτόχρονα λήγει και η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη των παιδιών και ατόμων με αναπηρία στα προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠμεΑ.

Η προθεσμία και για τις δυο περιπτώσεις, που ξεκίνησε την Παρασκευή 25 Ιουλίου, λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Αυγούστου, με τις υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών να συνεχίζουν να ακολουθούν πυρετώδεις ρυθμούς για την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων γονέων προκειμένου να συλλέξουν και να συμπληρώσουν τις αιτήσεις χωρίς προβλήματα και ελλείψεις.

«Δυστυχώς η προθεσμία που καθορίστηκε ήταν μικρή και τα απαιτούμενα έγγραφα και δικαιολογητικά αρκετά. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να αποθαρρύνει κανέναν ενδιαφερόμενο γονέα. Οι υπηρεσίες του δήμου μας, που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο έως τις 9 το βράδυ, μάλιστα και τα Σαββατοκύριακα, είναι έτοιμες να προσφέρουν κάθε υπηρεσία και διευκόλυνση. Καλώ, λοιπόν, τους γονείς να σπεύσουν έγκαιρα για την υποβολή των αιτήσεών τους στους βρεφικούς, νηπιακούς, παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ, ακόμη και το Σαββατοκύριακο, και να μην αφήσουν την υπόθεση την τελευταία στιγμή», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Όπως επισημαίνει, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τέτοια που μπορεί να δυσκολέψουν τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι «εάν προσέλθουν την τελευταία στιγμή πιθανόν να μην προλάβουν είτε να τα συμπληρώσουν είτε να διορθώσουν τα πιθανά λάθη, με αποτέλεσμα να αποκλεισθούν από το πρόγραμμα ενώ δικαιούνται και μπορούν να ενταχθούν τα παιδιά τους σε αυτό».

«Για την ένταξη και φιλοξενία όσο περισσότερων παιδιών στα προγράμματα αυτά, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε μεγάλη μάχη. Πρόκειται για προγράμματα που στηρίζουν ουσιαστικά και δυναμικά τις οικογένειες που δοκιμάζονται από τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης και αδυνατούν κάτω από άλλες συνθήκες να εγγράψουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικές δομές, που αδυνατούν να τους προσφέρουν τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης και ασχολίας με τον αθλητισμό, τη μουσική, τη ζωγραφική και την καλλιτεχνική παιδεία, που προσφέρονται δωρεάν μέσα από το πρόγραμμα ‘‘Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’’», υπογραμμίζει ο Σ.Δανιηλίδης, τονίζοντας ότι η ευκαιρία των ελάχιστων ημερών που απομένουν δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Δομές και δράσεις

Να σημειωθεί ότι και το σχολικό έτος 2014-2015 το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» θα υλοποιηθεί από την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, και αφορά:

· Τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, για βρέφη από 2 μηνών και παιδιά έως και τα προνήπια,

· Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, για παιδιά από 5 έως και 12 ετών (από νήπια έως ΣΤ΄ δημοτικού), όπου παρέχεται όλο το χρόνο σε απογευματινές ώρες η δυνατότητα συμμετοχής σε τμήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων, δημιουργικής απασχόλησης, αθλητισμού (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, κ.λπ.), δημοτικών ωδείων, πολιτισμού (θέατρο, εικαστικά, σκάκι, παραδοσιακούς χορούς), βοήθειας στη σχολική μελέτη, εκμάθησης αγγλικών, γερμανικών, ρώσικων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, κ.ά.). Επιπλέον εξασφαλίζεται για όλα τα παιδιά δωρεάν δημιουργική απασχόληση τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα σε πρωινές ώρες.

· Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Συκεών και Νεάπολης, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αναπηρία και προσφέρουν καθημερινή δημιουργική απασχόληση, εκπαίδευση σε δεξιότητες, επαγγελματική προκατάρτιση, εκπαίδευση στην αυτόνομη διαβίωση, λογοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, αθλητικές δραστηριότητες, θέατρο, εκδρομές, εξόδους και ψυχοκοινωνική υποστήριξη όλης της οικογένειας.

Υποβολή των αιτήσεων

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με εποπτεύοντα φορέα την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, αφορά εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερες επαγγελματίες και άνεργες, και πατέρες εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως και τη Δευτέρα 4 Αυγούστου και για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των γονέων και φέτος τα εξειδικευμένα στελέχη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής και των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών παρέχουν βοήθεια και συμβουλευτική στον προέλεγχο των δικαιολογητικών και τη συμπλήρωση των αιτήσεων.

Καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ακόμη και τα δύο Σαββατοκύριακα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μεταβαίνουν στα παρακάτω σημεία:

► Δημοτική Ενότητα Συκεών

· Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών: Ισόγειο δημαρχείου, Στρ. Σαράφη 1, τηλέφωνα: 2313 313151, -117, -162, -164, -153

· Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών: Κομνηνών 38, τηλέφωνο: 2310 638058

►Δημοτική Ενότητα Νεάπολης

· Συμβουλευτικός Σταθμός Νεάπολης: Δημοτικό κατάστημα, Ελ.Βενιζέλου 125, τηλέφωνα: 2310 671100, -εσωτ. 123, 127, 129, 199

· Δημοτικό Ωδείο: Ελ.Βενιζέλου 72, τηλέφωνο: 2310 616710

► Δημοτική Ενότητα Πεύκων:

· Συμβουλευτικός Σταθμός Πεύκων: Δημοτικό κατάστημα Πεύκων, Ειρήνης 19, τηλέφωνο: 2313 502226

► Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου-Ευαγγελίστριας

· Συμβουλευτικός Σταθμός Αγίου Παύλου
(Δημοτικό κατάστημα, Ηπείρου 9-11, τηλέφωνο: 2313 300206)

Προϋποθέσεις-Δικαιολογητικά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2013 δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, τα 30.000€ για μητέρες με 3 παιδιά, τα 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και τα 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και πάνω (στο εισόδημα περιλαμβάνεται το φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων).

Μαζί με την «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωση», όλες οι ενδιαφερόμενες θα υποβάλουν, πρωτότυπα ή σε επίσημα αντίγραφα, τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (και άδεια διαμονής για αλλοδαπές μητέρες).

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (να έχει εκδοθεί εντός τελευταίου τριμήνου και να αποτυπώνει πλήρως την ισχύουσα οικογενειακή κατάσταση).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους, καθώς κι εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία, και αναγκαία είναι τα παρακάτω δικαιολογητικά.

1. Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού για το Οικονομικό Έτος 2014 (δηλαδή, για εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2013).

2. Αποδεικτικά εργασιακής κατάστασης.

Αναλυτικά ανά κατηγορία δικαιούχων μητέρων:
► Μισθωτές:
• Βεβαίωση εργοδότη (με ημερομηνία μετά τις 2 Ιουλίου 2014) από την οποία να προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση μέχρι σήμερα, καθώς και το είδος της απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στη θέση εξαρτημένης εργασίας που η ενδιαφερόμενη κατέχει έως την καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης,
• Αναγγελία πρόσληψης ή εργόσημο (αντίγραφο εργόσημου και απόδειξη κατάθεσης σε τράπεζα τελευταίου έτους προ της υποβολής της αίτησης, που να αποδεικνύει εργασία τουλάχιστον 5 μηνών).
Αυτοαπασχολούμενες (εκτός πρωτογενούς τομέα):
• Αντίγραφο της Δήλωσης Ενάρξεως Επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ.
• Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη.
• Υπεύθυνη δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό Φορέα.
Αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα:
• Βεβαίωση ασφάλισης από τον Ο.Γ.Α. ότι είναι άμεσα ασφαλισμένη κατά το τελευταίο έτος.

Σε περιπτώσεις εταίρων σε Ο.Ε., ή Ε.Ε. Ι.Κ.Ε. ή Μονοπρόσωπη ΕΠΕ ή ΕΠΕ απαιτούνται: α) Το καταστατικό και τυχόν μεταβολές του, β) Πιστοποιητικό περί μη λύσης από το ΓΕΜΗ, γ) Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη, δ) Υπεύθυνη δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον ασφαλιστικό της φορέα.
Συμμετοχή σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (Ε.Π.Α.): και συγκεκριμένα Ν.Θ.Ε., Ν.Ε.Ε, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας και Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης: Βεβαίωση του αρμόδιου φορέα για ένταξη στο πρόγραμμα, όπου θα αναγράφεται και η χρονική περίοδος συμμετοχής σε αυτό.

► Άνεργες:
• Αντίγραφο δελτίου ανεργίας σε ισχύ (ημερομηνία έκδοσης πριν τις 2/7/2014).
• Αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Εάν η ενδιαφερόμενη λαμβάνει ή έχει λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. κατά τους τελευταίους 24 μήνες (δηλαδή από 2/7/2012 και σήμερα) και παραμένει άνεργη, απαιτούνται:
• Αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης επιδότησης του Ο.Α.Ε.Δ.
• Δελτίο ανεργίας σε ισχύ.

Εάν ο σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργος, απαιτείται βεβαίωση από τον Ο.Α.Ε.Δ. ότι είναι άνεργος τουλάχιστον 12 συνεχόμενους μήνες κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Εφόσον η μητέρα παίρνει μόρια λόγω αναπηρίας: Εάν η ενδιαφερόμενη μητέρα (καθώς και η ανάδοχη μητέρα) ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ ή/και ένα από τα τέκνα της ή/και ο σύζυγος,
- με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω για τη μητέρα ή/και για ένα από τα τέκνα της, απαιτείται βεβαίωση υγειονομικής επιτροπής ή βεβαίωση από δημόσιο νοσοκομείο, και
- με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω για το σύζυγό της, απαιτείται βεβαίωση υγειονομικής επιτροπής ή βεβαίωση από δημόσιο νοσοκομείο.

Για τη συμμετοχή σε ΚΔΑΠ ΜΕΑ, μαζί με την «Αίτηση Συμμετοχής- Δήλωση», χρειάζονται μόνο:

-Αντίγραφο ταυτότητας μητέρας ή επιτρόπου (επικυρωμένο αντίγραφο).
-Εκκαθαριστικό 2014 της οικογένειας.
-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
-Βεβαίωση υγειονομικής επιτροπής για την αναπηρία του παιδιού.
-Επίσημο αντίγραφο αποδεικτικού εγγράφου για την επιτροπεία (εφόσον είναι άλλος ο κηδεμόνας).

Χρηστικές πληροφορίες:
*Οι τελικές λίστες με τις επιλέξιμες δομές αναρτήθηκαν στις 24 Ιουλίου στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) και διατίθενται από τις παραπάνω δημοτικές υπηρεσίες.
* Οι πίνακες κατάταξης των αιτήσεων των μητέρων και οι προσωρινές εγκρίσεις και απορρίψεις θα δημοσιευθούν στις 25 Αυγούστου.
* Ενστάσεις κατά της κατάταξης θα υποβάλλονται από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου.
* Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση