GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει (τώρα!) για αναλγησία τον Βορίδη...

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την άρνηση του Υπουργού Υγείας να κάνει δεκτή την τροπολογία που κατατέθηκε για την υποστήριξη...

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την άρνηση του Υπουργού Υγείας να κάνει δεκτή την τροπολογία που κατατέθηκε για την υποστήριξη των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑΜΕΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από τον Ιανουάριο του 2014 ο ΕΟΠΠΥ αρνείται να υλοποιήσει την ΚΥΑ Δ29α/Φ ΘΕΣΜ (Γ.Π. 26275/1048 ΦΕΚ Β’ 172/2014) των Υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την παροχή του ειδικού νοσηλίου- τροφείου στα Άτομα με Αναπηρίες που διαβιούν σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.
Η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν έλυνε το θέμα και είχε επιρρίψει την ευθύνη στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.Σήμερα τρεις βουλευτές, ο Μιχάλης Κασσής από το ΠΑΣΟΚ και οι Γ. Βλάχος και Δ. Χριστογιάννης από τη ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία για να αρθούν οι ενστάσεις του ΕΟΠΠΥ για να εφαρμόσει τον νόμο και την ΚΥΑ, να καταβάλει δηλαδή τα νοσήλια. Η τροπολογία τέθηκε υπ’ όψιν του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής και Πρόνοιας το οποίο συμφώνησε.
Όμως ο Υπουργός Υγείας κ. Βορίδης δεν δέχτηκε την τροπολογία, συνεχίζοντας την παράδοση του προκατόχου του, αλλά έκανε ένα βήμα αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη να ρυθμιστεί το θέμα στο “απώτερο μέλλον”.
Μέχρι τότε, κύριε Βορίδη, θα έχουν κλείσει οι μισές ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ και, δυστυχώς, τα Άτομα με Αναπηρίες θα έχουν πληρώσει βαρύτατο τίμημα εξαιτίας των πολιτικών επιλογών του Υπουργείου σας.
Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει συνένοχο στην αναλγησία του Υπουργείου Υγείας. Η τροπολογία θα επανέλθει στη Βουλή.

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος5 Αυγ 2014, 11:38:00 μ.μ.

    «Δεν τράβηξε κανένας γείτονας το κουρτινάκι να δει τι γίνεται»

    Στην Κύπρο κούρεψαν ΩΜΆ της καταθέσεις , εδώ το κάνουν με ωραίο τρόπο , βάζουν φόρο χαράτσια ακόμα και σε κουφάρια - σπίτια- ακατάκτητα , ασοβάντιστα!!! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΣΏΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΆ; ....Αν δεν τους σκοτώσουμε Η μας σκοτώσουν δεν θα απαλλαγούμε από ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...

    (ΤΟ ΠΟΤΆΜΙ του ΣΤΑΥΡΑΚΑ κατέβασε τον κόσμο σε πορεία ) ΗΛΊΘΙΕ ΛΑΈ ΌΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΨΥΦΗΖΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΊΝΟΥΝ 100 ΝΤΑΝΑΤΖΗΔΕΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΊ....

    Αισθάνομαι περίεργα. Είμαι ταραγμένη. Θέλω να ρωτήσω, πού βρέθηκε τόσο μίσος, για να κάψουν ζωντανούς εκατομμύρια ανθρώπους, επειδή έτυχε να έχουν διαφορετική θρησκεία;

    Πρέπει άραγε να δεχθώ τη συγγνώμη;

    Τίποτα δεν μπορεί να συγχωρέσει αυτό που μας έκαναν. Δεν απέμεινε συγγενής να με συνοδέψει όταν θα πεθάνω. Δεν άφησαν κανέναν, τους έκαψαν όλους», λέει στην αφήγησή της που είναι μια γροθιά στο στομάχι,η Εσθήρ Κοέν..

    Ο λόγος της φαρμάκι, όχι μόνο για τους ναζί, αλλά και για τους συντοπίτες της χριστιανούς: «Όταν μας έβγαζαν από τα σπίτια μας και μας έσερναν στους δρόμους για να μας πάνε στην Γερμανία, δεν τράβηξε κανένας γείτονας ούτε το κουρτινάκι για να δει τι γίνεται σημειώνει.

    Ξημερώματα 25ης Μαρτίου του 1944. Με μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση και με τη βοήθεια της ελληνικής χωροφυλακής, η Γκεστάπο «σκουπίζει» την εβραϊκή γειτονιά των Ιωαννίνων. Στοιβάζει σε φορτηγά, 1.725 άντρες, γυναίκες και παιδιά.

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση