GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λάτρεις του διαστήματος… νικούν την ESA

Οι λάτρεις του Διαστήματος κέρδισαν “μάχη” κατά της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, υποχρεώνοντάς την να δώσει στη δημοσιότητα εικ...


Οι λάτρεις του Διαστήματος κέρδισαν “μάχη” κατά της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, υποχρεώνοντάς την να δώσει στη δημοσιότητα εικόνες από την αποστολή του διαστημοπλοίου Rosetta, του πρώτου που θα προσγειωθεί στην επιφάνεια ενός κομήτη.
Το Rosetta είναι ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος που εδώ και δέκα χρόνια ακολουθεί τον κομήτη Churyumov-Gerasimenko και τώρα βρίσκεται κοντά στον στόχο του, δηλαδή να τον αγγίξει και να συλλέξει πολύτιμο υλικό.
Το γεγονός αυτό, λένε οι aficionados, έχει την ίδια αξία για εκείνους, όση έχει ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τους ποδοσφαιρόφιλους.
Ωστόσο η ESA δίνει μόνο εβδομαδιαίες αναφορές από την πρόοδο του Rosetta, στα πλαίσια ενός μορατόριουμ έξι μηνών, που αφορά πληροφορίες της αποστολής – μεταξύ αυτών και εικόνων από τις κάμερες – , βάσει μίας συμφωνίας που έχει συνάψει με τους κατασκευαστές των επιστημονικών οργάνων.
Ο Daniel Fischer, ένας συγγραφέας βιβλίων για την επιστήμη του Διαστήματος, είναι μεταξύ αυτών που κίνησαν την εκστρατεία πίεσης προς την ESA. “Φανταστείτε να είναι ο τελικός του Μουντιάλ και να μην μπορεί κανείς να τον δει από την τηλεόραση ζωντανά”, αλλά να πρέπει να περιμένει έξι μήνες για να μάθει το αποτέλεσμα, έγραψε στο περιοδικό New Scientist. Τόνισε ότι θέλουν νιώσουν τον ενθουσιασμό”, που προκαλεί η κατάκτηση ενός ακόμη ορίζοντα.
Έτσι, μετά από “θυελλώδη” διαμάχη, η ESA συμφώνησε να δίνει στη δημοσιότητα μία φωτογραφία την ημέρα από την κάμερα του Rosetta,
Πηγή: www.nooz.gr

1 σχόλιο

  1. ΓΙΑΤΙ, ηλιθιοι, ειναι "μη επανδρωμενο";
    ....
    Γιατι το προηγουμενο ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΗΚΕ και πεθαναν ΟΛΟΙ οι αστροναυτες!
    Γιατι ΠΟΤΕ δεν πατησαν ποδι στη Σεληνη
    Γιατι μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ για να ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ

    ΕΔΩ: http://www.darkgovernment.com/moon.html




    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση