GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο επίκεντρο έρευνας ο Πρεμ Γουάτσα που διαθέτει το 9% της Eurobank!

Ο Πρεμ Γουάτσα, Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, της εταιρείας που διαθέτει το 9% της Eurobank και το 62% περίπου...


Ο Πρεμ Γουάτσα, Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, της εταιρείας που διαθέτει το 9% της Eurobank και το 62% περίπου της Eurobank Properties βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για εσωτερική πληροφόρηση (insider trading) και τη γνωστοποίηση εμπιστευτικών πληροφοριών σε τρίτους. Για τις ίδιες πρακτικές ελέγχεται από την εποπτική αρχή κεφαλαιαγοράς του Κεμπέκ και ο Πρόεδρος της Fairfax Financial Holdings Πόουλ Ριβέτ.
Σύμφωνα με το Bloomberg η εποπτική αρχή του Καναδά (Autorite des marches financiers) εξετάζει το εάν υπήρξε παράνομη εσωτερική πληροφόρηση σε σχέση με συναλλαγή της Fairfax στο Κεμπέκ.
Η εταιρεία συμμετοχών δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις εποπτικές αρχές και ότι δια νόμου της απαγορεύεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές του Κεμπέκ και είμαστε βέβαιοι ότι δεν κάναμε τίποτα λάθος και ότι δεν υπάρχει κάποια εύλογη βάση για οποιαδήποτε διαδικασία. Δυστυχώς αυτό είναι το μόνο που μας επιτρέπουν οι αρχές του Κεμπέκ να δηλώσουμε προς το παρόν», ανέφερε για την υπόθεση ο αντιπρόεδρος επιχειρηματικών εξελίξεων της Fairfax Τζον Βάρνελ.
Η Fairfax ανακοίνωσε πως στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 είχε καθαρά κέρδη 363,7 εκατ. ευρώ έναντι καθαρής ζημίας ύψους 157,8 εκατ. δολαρίων για την ίδια περίοδο το 2013.
Τα κέρδη από το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, καθώς και η βελτίωση των αποτελεσμάτων από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες οδήγησαν τα κέρδη της εταιρείας συμμετοχών υψηλότερα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση