GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το GCHQ ετοιμάζει γιγαντιαία επίθεση hacking

Το Αρχηγείο Επικοινωνιών της Βρετανικής Κυβέρνησης (GCHQ) ελέγχει για αρκετά χρόνια κάθε δημόσιο διακομιστή σε 27 χώρες, προκειμένο...



Το Αρχηγείο Επικοινωνιών της Βρετανικής Κυβέρνησης (GCHQ) ελέγχει για αρκετά χρόνια κάθε δημόσιο διακομιστή σε 27 χώρες, προκειμένου να βρει τις αδυναμίες των συστημάτων. Κάτι που κάποιοι έχουν περιγράψει ως hack σε γιγαντιαία κλίμακα.
Το επονομαζόμενο πρόγραμμα του οργανισμού «Hacienda», αποκαλύφθηκε από τη γερμανική έκδοση Heise, που ξεκίνησε το 2009, όταν το GCHQ αποφάσισε να εφαρμόσει το πρότυπο εργαλείο της θύρας σάρωσης εναντίον ολόκληρων των εθνών.
Τα έγγραφα που δημοσιεύονται από την Heise δείχνουν το GCHQ να έχει θύρες σε 27 χώρες – που σημαίνει ότι «τυχαία σαρώνει κάθε IP που προσδιορίζεται για μια από αυτές τις χώρες» – και σαρώνει μερικώς πέντε άλλα έθνη. Τα 32 ονόματα των χωρών έχουν απαλειφθεί από την έκθεση.
Η σάρωση θύρας έχει χρησιμοποιηθεί από τους εισβολείς από τις πρώτες ημέρες του TCP, αξιοποιώντας ένα σφάλμα στη σύζευξη μεταξύ των πελατών TCP και servers που σημαίνει ότι ο διακομιστής διαρρέει πληροφορίες χωρίς να ελέγξει την άδεια του πελάτη.
Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση