GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Google-like μηχανή αναζήτησης από την NSA

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας δημιούργησε μια μηχανή αναζήτησης “Google-like” για να δώσει στους εγχώριους και διεθνείς κυβερνητι...


Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας δημιούργησε μια μηχανή αναζήτησης “Google-like” για να δώσει στους εγχώριους και διεθνείς κυβερνητικούς οργανισμούς πρόσβαση σε στοιχεία δισεκατομμυρίων κλήσεων, τα κείμενα και τα στιγμιαία μηνύματα που αποστέλλονται από εκατομμύρια ανθρώπους.

Η μηχανή αναζήτησης, που ονομάζεται ICReach, είχε περίπου 850 δισεκατομμύρια στοιχεία μεταδεδομένων από το 2007 που αφορούν κυρίως κλήσεις, αλλά όχι αποκλειστικά από ξένους υπηκόους.

Τα μεταδεδομένα είναι η τα δεδομένα που περιβάλλουν μια επικοινωνία, αλλά όχι το περιεχόμενο του μηνύματος ή της τηλεφωνικής κλήσης.

Στην περίπτωση του ICReach, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ημερομηνία, την ώρα και τη διάρκεια των κλήσεων, τον αριθμό του καλούντος και του προορισμού, και, στην περίπτωση ενός κινητού τηλεφώνου, το μοναδικό αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής που χρησιμοποιείται, σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το χρόνο από την αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών.

Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση