GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουίκ: «H πλημμύρα του κόσμου στη Κομοτηνή για την Μεγαλόχαρη, έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα μετά τις Eυρωεκλογές»

«Ήταν συγκινητική η συμμετοχή των πιστών στην χθεσινοβραδινή λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Μητρόπολης Κομοτηνής. Η πόλ...



«Ήταν συγκινητική η συμμετοχή των πιστών στην χθεσινοβραδινή λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Μητρόπολης Κομοτηνής. Η πόλη είχε «βουλιάξει» από κόσμο, παρόλο που είμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού και με πολύ ψηλές θερμοκρασίες που θα έπρεπε να τους είχε «διώξει» στις παραλίες.

Επειδή με ρωτάτε πώς να το εξηγήσω, θα ήθελα να σας πω, ότι ειδικά εδώ στη Κομοτηνή, δεν είναι μόνο η πίστη στην Παναγία και ο σεβασμός κι η αγάπη στο πρόσωπο, ώστε όλοι να μετέχουν σε αυτό το διήμερο των θρησκευτικών εκδηλώσεων, αλλά συμβαίνει και κάτι εξίσου σημαντικό:

Οι Χριστιανοί έδωσαν ένα πολύ ηχηρό παρών, προφανώς θορυβημένοι και σε απάντηση της προσπάθειας να επιβάλλει το Τουρκικό Προξενείο το δικό του «παιχνίδι» κι εδώ στη Κομοτηνή, αλλά και δίπλα στη Ξάνθη, με το τουρκοπροσκυνημένο Κόμμα DEB, που γκριζάρισε για πρώτη φορά στις τελευταίες Ευρωεκλογές τον χάρτη της Ελλάδας, σε αυτούς τους δύο νομούς.

Δεν χωράει καμία αμφιβολία, ότι μετά από γενεές και γενεές αγαπημένης και αρμονικής συμβίωσης με τους ντόπιους μουσουλμάνους, αδελφούς και φίλους, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλο στην Άγκυρα, εκμεταλλευόμενη μια θρησκεία που εμείς την σεβόμαστε, να επιχειρεί με όλο αυξανόμενη μεθοδολογία και ένταση, την τουρκοποίηση αυτής της θρησκευτικής μειονότητας.

Η πλημμύρα του κόσμου χτες στην Κομοτηνή έδειξε, ότι πάντα θα έχουμε οδηγό την Παναγία μας, όπως και προστάτιδα της Ορθόδοξης Ελλάδας μας».



Αυτό δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του τηλεοπτικού καναλιού STAR Δράμας, ο εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος παρέστη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του 15Αύγουστου, χτες στην Κομοτηνή και σήμερα στην Μονή της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας , στα όρια Καβάλας – Δράμας- Σερρών και ως εκλεγμένος ΑΜ-Θ Περιφερειακός σύμβουλος με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ του οποίου ηγείται.

ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ
Στον χθεσινοβραδινό Εσπερινό στη Μητρόπολη Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Κομοτηνής χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. κ. Παντελεήμων, ενώ σήμερα στην Εικοσιφοίνισσα τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. κ. Παύλος, με την παρουσία δεκάδων χιλιάδων πιστών από όλη την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας.
Υπενθυμίζουμε, ότι το συγκεκριμένο Μοναστήρι έχει υποστεί σφαγές από τους Τούρκους, με θύματα 172 μοναχούς, αλλά και διπλό ολοκαύτωμα από, τους Βούλγαρους, το 1943, αλλά και το 1917, αρπάζοντας τους ανεκτίμητους θησαυρούς της Μονής, που τους έχουν στο Μουσείο της Σόφιας, αρνούμενοι την επιστροφή τους.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ
Ο Τέρενς Κουίκ ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του STAR Δράμας και για τα όσα εξαιρετικού ενδιαφέροντος συμβαίνουν στην Αμφίπολη, όπου είναι διάχυτη η πεποίθηση, ότι αναμένονται υψίστης σημασίας αρχαιολογικά ευρήματα συνδεδεμένα με τον Μέγα Αλέξανδρο.

«Μου είναι αδύνατον για τέτοιο κορυφαίο θέμα να τοποθετηθώ με μεμψίμοιρη αντιπολιτευτική διάθεση. Ο Πρωθυπουργός έπραξε άριστα που πήγε στην Αμφίπολη, για να μην ξεχνάμε ότι υπήρξε και Υπουργός Τουρισμού στην τελευταία κυβέρνηση Καραμανλή.

Και επειδή, όταν θέλει, ξέρει να μιλάει προσεχτικά, ο τρόπος που διατύπωσε ορισμένα πράγματα, συνιστώντας υπομονή, μου δίνει την βεβαιότητα, ότι σε λίγες εβδομάδες και εμείς θα πανηγυρίζουμε μια τεράστιας σημασίας αρχαιολογική ανακάλυψη εδώ στη Μακεδονία, αλλά και οι Σκοπιανοί θα «φάνε» το χαστούκι της ζωής τους, μετά την Βεργίνα με την ανακάλυψη του Ανδρόνικου το 1977.

Τα λέω όλα αυτά, για να καταλήξω σε ένα απλό ερώτημα προς τον Πρωθυπουργό:

Πριν από ένα χρόνο, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ήρθε στη Διαρκή Επιτροπής Άμυνας κι Εξωτερικών της Βουλής και μας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι εξουσιοδότησε εκ μέρους της ελληνικής συγκυβέρνησης τον Μάθιου Νίμιτς να διαπραγματευτεί με τα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας μας. Ότι συμφωνούμε, δηλαδή, στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό !

Άραγε τώρα που επίκειται η μεγάλη ανακάλυψη της Αμφίπολης και αν επιβεβαιωθεί αυτό που φανταζόμαστε, θα επιμείνει ο Πρωθυπουργός στο να εκχωρήσει, να χαρίσει το όνομα της μίας και μοναδικής, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Μακεδονίας στους Σκοπιανούς και στον εθνικιστή Γκρουέφσκι, τον γελωτοποιό των Βαλκανίων;»

Ο εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ αναχώρησε αργά το μεσημέρι για την περιοχή της Θεσσαλίας, συνεχίζοντας τις δράσεις του ανά την Ελλάδα.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση