GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Είναι γνωστή η πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από Έλληνες πολίτες, καθώς και από το Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Α...



Είναι γνωστή η πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από Έλληνες πολίτες, καθώς και από το Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών για την ανέγερση ενός μεγαλοπρεπούς Ναού στην Αθήνα, προς τιμήν Του Σωτήρος Χριστού.
Πρόκειται για το «Τάμα του Έθνους», δηλ. το τάμα που έκαναν οι Έλληνες αγωνιστές του ’21 στην Δ΄Εθνοσυνέλευση, προκειμένου να χτιστεί ένας μεγάλος ναός στην χώρα, ως τάμα των Ελλήνων για την απελευθέρωσή τους από τον Οθωμανικό ζυγό.
Στο σχέδιο αυτό αρωγός είναι και η Ελληνική Εκκλησία, ενώ από την πλευρά της Πολιτείας ζητείται η παραχώρηση 50 στρεμμάτων στο Αττικό Άλσος ή έστω, η παραχώρηση της έκτασης που είναι γνωστή ως «ασβεστάδικα» στα Τουρκοβούνια, προκειμένου να ανεγερθεί εκεί ο Ναός.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί:
 Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τα βήματα που απαιτούνται για την ανέγερση του Ιερού Ναού; Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο.
 Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς ώστε να προβούν στις απαραίτητες προκαταρκτικές ενέργειες ως προς την συνεννόηση των συναρμοδίων υπηρεσιών; Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο.
 Προτίθεται η κυβέρνηση να προωθήσει το συγκεκριμένο σχέδιο και να διαθέσει τις εκτάσεις που ζητούνται ή μήπως έχει κατά νου κάποια άλλη έκταση στην Αττική;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση